Al Pitchers kärleksbrev till Sverige

Text: Thomas Helsing Foto: Robert Eldrim
Posted 2018-02-08 in Kultur

Vi svenskar tröttnar väl aldrig på att skratta åt oss själva och våra besynnerliga egenheter? Vi verkar födas men en stor dos självironi. Så när en ståuppare vänder lampan och luppen mot det mest svenska brukar vi samlas och lite generat skratta och tänka: ”ja, jo så där är vi ju”.

 

Är du sugen på sådan igenkänningshumor under februari månad har vi goda nyheter. Den 16 februari kommer nämligen Al Pitcher till Örebro Konserthus med sin kritikerhyllade show ”Sverige Syndrome”. Det här är ungefär samma show som han redan framgångsrikt satt upp inför utsålda hus i såväl New York som London och Köpenhamn och som han fortsatte att turnera med i Sverige i höstas med samma framgång.

Showen beskrivs av Al själv som ett kärleksbrev till sitt nya hemland Sverige. I den vänder han på perspektivet och vi får lära känna denna nya landsman bättre genom att ta del av hans resa – från födseln i England vidare till ungdomsåren på Nya Zeeland och fram till att hans etablering här med svensk fru och två barn.

– Jag älskar verkligen att uppträda live och att få presentera en helt ny show för min publik är den bästa biten. Sverige Syndrome är min mest personliga show hittills. Den förklarar hur jag hamnade här och varför jag stannar kvar, säger Al själv.

Den 16 februari börjar han sin berättelse på Örebro Konserthus.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.