Betala Älska Slåss


Posted 5 månader sedan in Kultur

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

”Betala älska slåss” hade urpremiär på Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm våren 2016, nu har turen kommit till Örebro länsteater. Den 2 december är det nypremiär för föreställningen på Nya China.

 

Hanna Lekander tillhör Örebro länsteaters fasta ensemble och har tidigare setts i flera SVT-produktioner som exempelvis ”Upp till kamp” och ”Coacherna”. Hos Örebro länsteater har hon varit aktuell i flera föreställningar, senast var hon med i ”Befrielsefronten” och ”Stormen”.

I ”Betala Älska Slåss” möter vi en kväll Emma. Hon är trött, men med en deadline imorgon plus sonens födelsedag är vila inte att tänka på. Chefen vill ha en feministisk pjäs, men vad skall den handla om? Parallellt med manussidorna dyker minnen upp från hennes eget liv. Minnen av underordning, våld och kärlek. När morgonen gryr har hon ingen pjäs, men något annat har vuxit fram.

Här gestaltar Hanna Lekander berättelsen om att födas till flicka i ett samhälle där normer och ideal är satta utifrån honom, inte henne. ”Betala Älska Slåss” är berättelsen om maktlösheten, dråpligheten, lusten och raseriet som just detta väcker. Men även om uppror och om försöket att nå frihet.

Föreställningen visas 2, 7 och 8 december.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.