Ear to the ground


Posted 2017-02-05 in Kultur

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Lördagen 14 januari öppnade Örebro konsthall utställningen Ear To The Ground, av konstnärerna Hanna Ljungh och Ulrika Sparre. Utställningen pågår till och med 19 februari.

 

Konstnärerna Ulrika Sparre och Hanna Ljungh har i utställningen Ear To The Ground samarbetat utifrån ett gemensamt intresse och ett konstnärligt undersökande av den materia vi benämner som sten, mark, jord och land. Utgångspunkten är två konstnärskap som möts och tar sig skilda uttryck för att gestalta vårt mänskliga sökande efter sanning och villkoren för mänsklig existens.

Ulrika Sparre bor och arbetar i Stockholm. Hon har utbildat sig på Konstfack och vid Gerrit Rietveld Academie i Holland. Ulrika arbetar med installation, skulptur, fotografi, film, performance och ljud. Hon har ställt ut på bland annat Färgfabriken i Stockholm, Reykjavik Art Museum, Galleri Niklas Belenius, Varbergs Konsthall, Stene Projects och Interaktiva Institutet. Under 2016 deltog hon i Global Nomadic Art Project i Sydafrika och har samarbetat med The Leyline Project som presenteras på NKF Malongen vid Nytorget i Stockholm. Hon deltar under januari 2017 även i utställningen Långviksskär – efter Axel Sjöberg på Sven-Harrys Konstmuseum samt under Beckers Konstnärsstipendium 30 år på Färgfabriken.

Hanna Ljungh bor även hon och verkar i Stockholm. Hon har en magisterexamen i konst från Konstfack i Stockholm och kandidatexamen från Parsons School of Design i New York. Hanna arbetar med installation, skulptur, fotografi och film. Hennes verk har nyligen visats på ANNAELLE Gallery i Stockholm, Hippolyte Studio i Helsingfors, Svenska Kulturinstitutet i Paris och Pohang Museum of Art i Sydkorea.

Deras utställning Ear To The Ground på Örebro konsthall pågår till och med den 19 februari.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.