Elefanten i rummet


Posted 9 månader sedan in Kultur

Nollnitton online banner

David Batra har haft en lång och framgångsrik karriär som ståupp-komiker. Dessutom har han släppt flera böcker med humoristiska förtecken. De senaste åren har han hamnat i blickfånget när hans fru, den tidigare moderatledaren Anna Kindberg-Batra, tagit plats i mediebruset. Det är just detta han tar sitt avstamp i när han nu åker ut med sin nya show ”Elefanten i rummet – han som är gift med henne”.

 

I den nya showen återgår han till det renodlade standup-formatet och lyfter upp det absurda i det som för David innebar ett nytt och udda vardagsliv. Hur pusslar man egentligen med dagishämtning samtidigt som det är regeringskris? Hur fungerar sommarsemestern med Säpo ständigt närvarande?

– Fröet till den här föreställningen såddes några veckor efter förra riksdagsvalet. Jag skulle precis kliva upp på Lunds stadsteater och uppträda med Robin Paulsson. Regeringskrisen var ämnet för dagen och min fru syntes på TV varje kväll. Jag hade alltid undvikit att skämta om familjen men Robin sa åt mig att nu var jag faktiskt tvungen att nämna ”elefanten i rummet”. Jag tog mod till mig och pratade om hur praktiskt det är att komma hem och hämta dottern hos barnvakten och frun hos livvakten. Berättelsen funkade och embryot till en ny föreställning var fött, berättar David Batra.

Sedan dess har han arbetat fram en föreställning där han lyfter fram ämnen som han tidigare försökte undvika.

– Vi komiker har egentligen alltid haft som uppgift att peka ut elefanten i rummet. Att prata om det som vi alla tänker på men kanske tycker är lite för privat eller läskigt att nämna. ”Elefanten i rummet” kommer att bli den mest personliga föreställning jag gjort men också den roligaste. Min enda noja är att jag ska förväxla manus med min fru så att jag står på premiären och håller en monolog om jobbskatteavdraget. Enda trösten i så fall är att nästa morgon står hon i riksdagen och drar snopp-skämt, säger David Batra.

”Elefanten i rummet – han som är gift med henne” har premiär den 29 september på Rival i Stockholm och den 20 oktober kommer David Batra till Örebro Konserthus. Biljetter köpes på Ticketmaster eller via Örebrokompaniet.

(Visited 13 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.