Fire Emblem Warriors


Posted 6 månader sedan in Kultur

Nollnitton online banner

Fire Emblem Warriors
Intelligent Systems. Omega Force, Team Ninja
Switch, 3DS

 

Sedan februari 1997 har Dynasty Warriors-serien byggt och format en nästan helt egen genre, en genre som enklast kan beskrivas som ”enmansarmésimulator”. Slagfälten är stora och fullproppade med beväpnade soldater, monster och allt där emellan, men det räcker gott och väl med att du och bara du ingriper. Motståndet är män med svärd, yxor och lansar. Du däremot är ett beväpnat X2000-tåg.

”Fire Emblem Warriors” är inte annorlunda, men försöker smyga in några influenser från just Fire Emblem-serien för att få spelet att sticka ut i den hutlösa mängden Dynasty-spinoffs. Bland annat kan du flytta dina närmsta kumpaner över en rutnätsbaserad karta för att täcka flera stridsytor samtidigt. Och om någon av dina kumpaner skulle stupa under en strid blir de permanent ospelbara. Så det räcker inte med att enbart hamra på attackknappen och hoppas på det bästa.

Berättelsen är då och då så dum att en bokstavligen brister ut i skratt. Men det är den bra sortens dum, och den bra sortens skratt. Fire Emblem är en störtlöjlig andrenalinrush, och jag älskar den!

(Visited 7 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.