Författarsamtal med Thomas Arnroth


Posted 8 månader sedan in Kultur

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Är du morgonpigg har du säkert inte kunnat undgå att se Thomas Arnroth i SVT:s morgonsoffa. Där recenserar han tv- och datorspel och vid sidan av det är han journalist på nättidningen KIT.

 

Så sent som förra året fick han utnämningen ”Årets journalist” på Tidsskriftgalan som anordnades av branschorganisationen Sveriges tidsskrifter. När han nu kommer till Örebro universitet är det i egenskap av författare. Tidigare i år släppte han den självbiografiska serieromanen ”Livets ord : mina tio orimliga år som frälst, Del 1” på Galago förlag.

När Thomas var 21 år kände han sig rätt färdig med livet. Han skulle åka till Indien och gå i kloster och söka det andliga. Innan han hann göra slag i saken mötte han en annan yngling på en basketträning som hade hittat andlighet i det mer närbelägna Uppsala. Året var 1984 och ingen visste ännu vad Livets ord var. 11 år senare hade Thomas hunnit bli redaktör för Livets ords tidning, skrivit böcker om Frälsningsarmén och mot rockmusik, gjort musikaler om abort och spökskrivit Ulf Ekmans texter. Det här var under samma period som Livets ord skapade ramaskri och Carola skrek högt i radions Efter tre. I serieromanen berättar Thomas Arnroth nu för första gången om sina upplevelser i Livets ord och den har beskrivits som sorglig, vacker, rolig och väldigt knäpp.

Den 13 september kommer han till universitet för ett författarsamtal i ett samarrangemang av Örebro Stadsbibliotek och Örebro universitet. Evenemanget startar klockan 18.30 och har fri entré.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.