Fyra tips för biosommaren

Text: Rebecca Unnerud Foto: Press
Posted 2018-06-24 in Kultur, Nöje

Svulstiga blockbusters som ”Mission: Impossible – Fallout”, ”Skyscraper” och ”Mama Mia! Here We Go Again” i all ära, här kommer fyra filmtips som det är lätt att missa i sommarens biorepertoar.

 

Whitney
Premiär: 6 juli

Den första officiella dokumentären om Whitney Houston är ett intimt och gripande porträtt av en av musikhistoriens största som dog alldeles för ung. Filmen innehåller aldrig tidigare visade ljud- och videomaterial och väjer inte för det tunga. ”Whitney” är regisserad av Oscarsvinnande regissören Kevin Macdonald och producerad av Oscarsvinnande Simon Chinn (Searching For Sugarman).

 

 

Hereditary
Premiär: 27 juli

Sommaren kräver en riktigt bra skräckis, förra året var det suveräna ”Get Out”, i år ”Hereditary” med Toni Collette och Gabriel Byrne. Collette (mamman i ”Sjätte sinnet”) spelar Ellen som försöker komma över sin moders död och börjar misstänka att något ondskefullt håller på att hända med henne och familjen. Bejublade recensioner och en stor snackis ”over there” bådar gott inför Sverigepremiären.

 

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot
Premiär: 3 augusti

Gus Van Sant, mannen bakom bland andra ”Good Will Hunting” och ”Milk”, ger oss här en såväl finstämd som skruvad skildring av serietecknaren John Callahan. Filmen handlar om Callahan som 21 år gammal blev lam efter en bilolycka och började rita som terapi. Huvudrollen spelas av Joaquin Phoenix och i övriga roller syns Jonah Hill, Rooney Mara och Jack Black.

 

Trädgårdsgatan
Premiär: 3 augusti

Olof Spaak långfilmsdebuterar med ”Trädgårdsgatan”, ett starkt drama med Simon J. Berger och Karin Franz Körlof. Filmen handlar om Eric och Elin som i vuxen ålder möts på en begravning. De minns tillbaka på sin barndom där de bodde tillsammans under några månader med sina drogmissbrukande föräldrar.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.