HBTQ-monolog på Nya China


Posted 10 månader sedan in Kultur

Nollnitton online banner

Nu har teatersäsongen dragit igång och på Nya China startar Örebro länsteater säsongen med monologföreställningen ”Jag är min egen fru” den 16 september.

 

Pjäsen handlar om Charlotte von Mahlsdorfs spännande levnadsöde. Med humor, kärlek till gamla ting och en speciell blick på världen lyckades hon leva sitt liv som transperson och queerklubbägare, rakt genom två repressiva samhällssystem. Ingen som träffade henne glömde henne.

Uppförandet beskrivs som en monolog som inte liknar någon annan. Ensam på scen ser vi Anders Hambraeus som ikläder sig en lång rad roller och tar publiken med på en tankeväckande resa från Nazityskland till Porla Brunn strax utanför Laxå. Det utlovas en berättelse med många perspektiv, men hela tiden med en unik kvinna i centrum.

Den här Pulitzer Prize-belönade pjäsen är skriven av den amerikanske pjäsförfattaren Doug Wright. När den sattes upp på Broadway vann den även en Tony för bästa pjäs. Regissör av den här uppsättningen är Örebro länsteaters konstnärlige ledare Michael Cocke.

”Jag är min egen fru” spelas fram till den 21 oktober och biljetter förköps via Ticketmaster eller i biljettkassan på Nya China.

(Visited 10 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.