Holländsk filminspelning i Örebro

Text: Rebecca Unnerud Foto: Press
Posted 2018-06-23 in Kultur, Leva & Bo, Nöje

Mirjam de With från Amsterdam är regissör till filmen ”Taiki, a Japanese wolf”, en film som nyligen avslutade sin inspelning  i Örebro. Hur kommer det sig? Vi tog kontakt med henne för att höra mer.

 

Vad kan du berätta om din film?

– Varje år väljer The Dutch national broadcasting company ut sex filmer som ska visas på tv. De har olika teman för varje år och i år är det familjefilm. Filmen handlar om en liten pojke från Nederländerna och hans familj som är på semester i Sverige. Pojken är störande under bilresan och föräldrarna bestämmer sig, efter hopplösa försök att få honom att lugna sig, att stoppa bilen och låta pojken gå ut för att sedan köra ifrån honom. De vänder efter några meter för att hämta honom men pojken bestämmer sig för att spela ett spel och gömmer sig. En vargliknande hund dyker upp och pojken blir rejält uppskrämd, men eftersom det är en familjefilm så blir de bästa vänner medan föräldrarna fortsätter sökandet efter sin son.

 

Varför hamnade ni i Örebro?

– Jag studerade i Sundsvall för 16 år sedan och älskade det verkligen. För denna film letade vi efter en inspelningsplats i skogen och eftersom vi inte har vargar i Nederländerna och det inte är möjligt att gå vilse i våra små skogar så bestämde vi oss för Sverige. Jag letade runt på internet under flera dagar och hittade en vacker skog i Örebro som har stora klippor som är täckta med grön mossa, en magisk plats som vi tyckte var perfekt för vår film. Vi hittade en fin väg nära Ransäter också så vi filmar en del av filmen där.

 

Mirjam berättar att hon älskar skandinavisk film vilket var huvudanledningen till att hon valde att studera i Sundsvall. Lasse Hallströms ”Mitt liv som hund” är en av hennes favoritfilmer.

”Taiki, a Japanese wolf” kommer ha premiär i februari och visas på holländsk tv kort därefter. Mirjam lovar att försöka skicka filmen till en filmfestival nära Örebro så vi får chansen att se det färdiga resultatet.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.