Omoget julfirande med Özz Nûjen


Posted 6 månader sedan in Kultur

Nollnitton online banner

När Özz Nûjen, Måns Möller och Patrik Larsson åkte ut på turné i våras var det som tre omogna grabbar vars enda syfte var att locka till skratt. Det blev förstås succé och den 17 december kommer de tillbaka till Örebro.

 

Till den här vändan är showen uppdaterad men kvar från i våras är fortfarande tre väldigt omogna killar.

– Det blir mer aktuell standup och de flesta sketcherna är utbytta mot mer aktuella saker. Det blir mycket julrelaterat förstås, vi kommer ha med Jesusbarnet och ett luciatåg, berättar Özz Nûjen när Nollnitton når honom på telefon.

Özz Nûjen är vid sidan av humorn och skådespelandet en flitig samhällsdebattör. Det är inte sällan som han står i centrum och möts ofta av åsikter och motstånd. Ibland verkar det som de flesta har en åsikt om honom men varifrån hämtar han orken att kämpa vidare?

– Den hämtar jag ifrån alla dom som har en åsikt. Jag tycker att om man älskar Sverige så vill man att det ska vara en roligare och mer rättvis plats. Jag kämpar för två saker — ett självständigt Kurdistan och ett roligare och mer jämställt Sverige. Och det är klart att det finns folk som retar sig på det och undrar ”vem fan är du?”, men så är livet. Man kan inte vara omtyckt av alla.

Tidigt i våras åkte Özz land och rike runt med Riksteaterns uppsättning av Shakespeares pjäs ”Rikard III” i regi av Björn Granath. På scenen spelade han alla roller själv och blandade humor med djupaste allvar. Efter något sådant berättar Özz att det är skönt att få gå till något så befriande som ”Omogna killar”.

– Det är precis som du säger en befrielse, det blir som en liten ventil för mig. Att gå från det riktigt gravallvarliga till det här är skönt och att få göra det med sina två bästa kompisar är en ynnest. Tramset lättar upp och det är kul att det är så många som kommer och kollar.

 

Vad var tanken bakom att göra en show med bara skratt?

– Det är så jäkla roligt att sitta ner och skratta en stund utan att behöva tänka på budskap och innehåll. Snoret ska rinna av allt skrattande.

 

Ni var ute en vända med ”Omogna killar” i våras. Vilken publik är den mest omogna?

– Det har jag faktiskt inte tänkt på. Men Örebro har nog den bästa publiken vad det gäller standup. I Örebro kan de skilja på kvalitet. Jag skulle nog säga att Örebropubliken är etta, Göteborg tvåa och Stockholm trea.

 

I Totally Örebros intervju med Patrik Larsson i våras sa han att ”det blir lite som med Guns ‘n’ Roses comeback. Fast Özz är mer sliten än Axl Rose förstås”. Vi ger Özz en chans att svara.

– Ha ha, det ligger nog lite sanning i det. Vi lever ganska hårt så visst blir man sliten.

Efter föreställningen den 17 december blir det dock ingen lugn och ro för Özz om man ska tro honom själv.

– Det värsta är att jag kommer inte slippa dem i jul när vi tar semester. De drar med mig på julfirande och jag är den enda som är singel så jag kommer väl bli den där fulla farbrorn som blir lite jobbig. När de sitter runt julbordet med sina respektive kommer jag bli så där som man säger, pruttfull, och säga pinsamma saker. Det blir tråkigt både för dem och för mig.

 

Hur omogna är ni egentligen privat?

– Mycket! Det finns i oss allihop och det är en stor del av oss som visas på scenen.

 

Vem är roligast av er bakom scenen?

– Det är Patrik, med Måns tätt efter.

 

Det var vad Patrik själv hävdade i våras…

– Ja, han har självinsikt.

 

Vad har du för relation till Örebro?

– Örebropubliken är fantastisk så jag är där ofta, på gott och ont. Jag har under min karriär uppträtt där säkert 2-3 gånger varje år, så det säger väl en hel del. Det roliga för örebroarna är att vi har den absolut sista showen i Örebro så då kommer man verkligen vilja ge järnet.

 

Omogna killar firar jul kommer till Örebro konserthus den 17 december och biljetter hittar du på www.omognakillarfirarjul.se.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Populär Läsning
 1. Bra Zoo har blivit ännu bättre

  Publicerad i Mode & Shopping 2016-07-11

 2. Bröderna Berglunds Hamnkrog

  Publicerad i Leva & Bo, Mat & Dryck 2016-07-27

 3. Vinöns värdshus

  Publicerad i Restaurang & Pub 4 månader sedan

 4. Vinön

  Publicerad i Leva & Bo 2013-04-08

 5. Spångberg och LaGaylia

  Publicerad i Musik 2017-04-23

 6. Örebro slott

  Publicerad i Leva & Bo 2013-04-08

 7. Då tänker jag på Sigrid

  Publicerad i Kultur 2013-04-03

 8. Örebroaren: Kenny Nordh

  Publicerad i Nöje 2013-02-06

 9. PS lycka till ikväll

  Publicerad i Kultur 2013-07-07

 10. Charlotte Perrelli är dansband, schlager och jazz

  Publicerad i Musik 2012-12-20

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Starta Eget-dagen 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.