Örebro Pride 2018

Text: Per Gustafsson och Thomas Helsing Foto: Ludovic Bertron
Posted 2018-07-27 in Kultur, Leva & Bo, Nöje

Örebro Pride arrangeras för sjunde året i rad och festivalen kommer märkas både här och där i centrala Örebro. Pride-festivalen belyser hbtq-frågor i olika seminarier, shower och uppträdanden.

 

Höjdpunkten i arrangemanget är en stor traditionsenlig parad genom stadskärnan. Den startar även i år vid Scandic Grand Hotel klockan 17 och avslutas nere i ”Pride park”, vilket i Örebro är detsamma som Stadsparken. Där tar sedan konserter och festligheter vid.

Hela scenshowen i Stadsparken kommer att teckenspråkstolkas i årets upplaga. Bland artisterna som är klara märker vi namn som Smash into pieces, Jessica Andersson och lokala förmågan Sofia Vivere.

Varje år har festivalen ett särskilt tema som färgar innehållet. Förra året var temat mod och i år har arrangörerna valt ”Wear your colors with Pride” – ”Bär dina färger med stolthet” vilket kanske kan förenklas till just stolthet.

Förutom musik och parad arrangeras det även en hel del folkbildande saker i Pridehuset, det vill säga Teaterladan i Wadköping. Där kan du bland annat lyssna på föreläsningar av Sara Lövestam och Nazli Moloudi samt ett panelsamtal med inbjudna politiker.

Allt sker den 24-26 augusti i och runt omkring Örebro city.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.