Sinkadus

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2 månader sedan in Kultur, Nöje

Fram till 28 oktober presenterar Örebro konsthall sju konstnärer som alla är verksamma i Örebro. Utställningen ”Sinkadus” visar bland annat måleri, skulptur, keramik och grafik.

 

De senaste åren har Örebro blivit allt intressantare att verka i för yngre konstnärer. Fram till 28 oktober visar Örebro konsthall sju av dessa och de är:

Anna S Pettersson: Hon är silversmed i grunden men arbetar nu som skulptör i en mängd olika material. Senaste utställning var ”You are here” i Reykjavik.

Alexander Creutz: Hans målningar visar kroppsdelar, händerna eller fötterna. Senaste separatutställningen var på Galerie Benjamin Eck i München.

Emil Öhlund: Hans målningar är fyllda av barndomens serier, leksaker och tv-spel. Senaste separatutställning hade han på Rydals museum.

Emmelie Widén: Hennes målningar är en undersökning av det egna medvetandet. Hennes senaste utställning var på Linköpings konsthall.

Maria Larsson: Utbildad I keramik vid Cardiff School of Art & Design. Hon har varit verksam i Wales men bor sedan ett par år i sin födelsestad Örebro igen.

Mark Andersson: Marks målningar är fyllda av fårskallar men här blir temat ett annat: Musik, Natt, alkohol och dansande fötter.

Petter Nilsson: Hans måleri är sprunget ur graffitin. Hans senaste separatutställning var på Galleri Lejon, Kalix.

 

Fotnot: Sinkadus betyder lyckträff eller örfil och i tärningsspel står sinkadus för 5 + 2.

(Visited 15 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Labero On Fire
Örebro ölhall-2
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Skip to toolbar