The Room


Posted 2013-02-06 in Kultur

The Room
Bulletproof Games
(IOS/Android)

Jag gav mig an detta spel utan att veta något mer än att det ska vara intressant och bra. Jag hade ingen aning om vad det gick ut på eller vad man skulle göra.

Jag öppnar appen och möts av skum musik och ett kassaskåpslikt bord. Jag får ett par korta instruktioner och inser snabbt att detta är ett otroligt genomtänkt och klurigt problemlösnings/peka-klicka-spel. Det börjar direkt med ganska kluriga lösningar som kräver att man tänker efter rätt mycket. Ett par lösningar senare och jag märker att jag lockas in i en helt ny värld, fylld av mystiska symboler och korta kryptiska meddelanden. Vart det leder ska jag inte avslöja, utan låter dig som gillar en bra utmaning själv ta reda på det.

Men det jag kan berätta är att Bulletproof Games spel verkligen utnyttjar Ipadens (som jag spelade det på, det finns även till Iphone och Android) alla olika funktioner på ett sätt som gör att det känns naturligt och bidrar till upplevelsen. Detta upplever jag är sällsynt och en stor skillnad mot många andra spel som spelas på telefoner eller surfplattor, där styrningen ibland kan kännas oprecis och bökig. Men just peka-klicka-spel gör sig riktigt bra och blir nästan roligare när du själv kan trycka på skärmen där du vill interagera med spelet. Ge det här spelet en chans, du kommer inte att bli missnöjd.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.