Tre snabba: Klädgurun & författaren Fredrik af Klercker


Posted 2015-06-15 in Kultur, Näringsliv

Med sitt eget klädmärke af Klercker har han skapat sin vision av hur han själv vill att män ska klä sig med mottot ”the Elegante of Being Casual”. Med en fäbless för det uppklädda, men en förkärlek till det bekväma, skapar Fredrik af Klercker en egen, elegant avslappnad stil som han gärna förmedlar i det egna klädmärket, men också sin nya bok Stiljournalen – Allt om klassisk herrstil. Vi tog ett snack med stiloraklet af Klercker.

 

Berätta om din nya bok Stiljournalen!
– Den behandlar egentligen alla aspekter av klassisk herrstil. Uppbyggnaden av garderoben, både när det kommer till basplagg och högtid.

 

Vilken anser du är den vanligaste stilmissen svenska män gör?
– Dem tar på sig för långa byxor. Alltid. De sitter i övrigt jättebra, men längst ner hänger ett stort tygstycke när de blir för långa. En annan grej är att många har för korta strumpor; du kan vara hur elegant klädd som helst, men om inte strumporna är tillräckligt långa förstörs allt. Själv har jag en uppsjö av stilmissar! Under en period fick jag för mig att det var snyggt med fyrkantiga skor. Fyrkantiga!

 

Både din pappa och din farfar var uttalade stilentusiaster. Hade du haft intresset utan dem?
– Jag tror att jag definitivt hade haft intresset, oavsett. Desto mer jag läser, skriver och jobbar med det känner jag att det här är jag. Jag hade kommit in på spåret ändå, det uppslukar hela min person. Farfar och pappas intresse var privat, ett personligt intresse. De gillade att klä sig snyggt helt enkelt. Självklart var jag i min ungdom lite hattig och hade lite olika intressen, men att jag ville göra mina egna kläder kom först 2005. Då var jag 28. Fyra år senare fanns mitt klädmärke i butik första gången. Sen dess har det varit en resa att hitta allt. Nu får jag göra kläder, skriva om kläder och vara lite av en klädguru.

(Visited 128 times, 1 visits today)
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Skip to toolbar