Antikrundan till Kumla


Posted 11 månader sedan in Leva & Bo

Dire Straits
Nollnitton online banner

Helsingborg, Alvesta, Kumla, Norrtälje, Orsa och Härnösand. Dessa sex orter kommer i månadsskiftet augusti – september att få besök av Anne Lundberg och Antikrundans experter. Den 28 augusti kommer inspelningsteamet till biblioteket i Kumla.


Under våren 2017 har i snitt 1,8 miljoner tittare bänkat sig framför tv-apparaterna för att under tolv veckor titta på SVT:s långkörare Antikrundan som nu är inne på sin 28:e säsong. Bland annat har tittarna fått se udda föremål som uzbekistanska blöjor, underbyxor signerade av konstnären Andy Warhol och Ingemar Stenmarks originalmössa stickad av Ingemars mamma. Men också dyrgripar har dykt upp, som en myntskatt som varit nedgrävd i marken och som värderades till flera hundra tusen kronor och en John Bauer tavla som var värd 700 000 – 800 000 kronor. I år har det även varit rekordmånga tittare som laddat ner Antikrundans app där man kan sitta hemma i tv-soffan och gissa på föremålens värde.

Nu går SVT igång med en ny inspelningsperiod som börjar i augusti. Inspelningsteamet kommer till biblioteket i Kumla 28 augusti där inspelning av programmet kommer att ske mellan klockan 12.00 och 18.00. Redan nu kan du som tittare och fan av programmet maila in bilder på det du skulle vilja ha hjälp med att värdera. Maila till antikrundan@svt.se.

I mailet måste du uppge var du bor, Antikrundan kan bara frakta möbler i närheten av inspelningsplatsen, och berätta om föremålet och bifoga bilder. Senast 30 juli behöver Antikrundan ha mailet. Därefter väljer programmets experter ut vilka föremål som hämtas till inspelning. Vad och vilka föremål som Antikrundans experter tittat på och värderat kommer vi att få se i januari 2018 i SVT 1, då den nya omgången av Antikrundan börjar sändas.

(Visited 9 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Tö_nyhetsbrev
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.