Folkfest väntar på årets marknadsafton


Posted 8 månader sedan in Leva & Bo, Näringsliv

I år är det 53 år sedan marknadsafton gick av stapeln för första gången i Örebro. Under den här dagen vallfärdar torghandlare från både Sverige och övriga världen hit för att sälja sina produkter.

 

Utbudet är brett och du kan hitta det mesta från italienska delikatesser, färskt tunnbröd och ostar till hantverk, husgeråd och förstås – marknadsgodis. Innehållet på marknaden blir ett komplement till det utbud som redan finns i stadskärnan och i år är marknadsgatan längre än vanligt vilket bådar gott för utbudet.

På Stortorget sänder Sveriges radio ”Svensktoppen Nästa” direkt från stora scenen. Flera föreningar kommer att visa upp sig med såväl dansuppvisningar, brottningsmatcher, fäktningsuppvisningar och gymnastikshower.

– I år tar vi ett nytt omtag runt marknaden och det kommer att synas både i utbud och i vår marknadsföring. Vi kommer bland annat ha tivoli på två torg. Det ena vänder sig till mindre barn och det andra till lite äldre barn. Vi kommer att ha två scener i år med underhållning och vi kommer att bygga upp en hel festivalpark med bland annat ponnyridning, studsmattor och andra ”prova på”-aktiviteter, berättar Nina Dahlström som är eventansvarig på City Örebro.

Butikerna har öppet till 22.00 och City Örebros medlemmar har erbjudanden och specialpriser på varor och tjänster denna dag, både utomhus och inne i butikerna. Marknadsafton är något av en folkfest i Örebro och lockar framför allt besökare från närregionen. Sedan några år tillbaka har man besöksräknare runt om i city och där man kunnat se att det är någonstans mellan 40-50 000 besökare under denna dag.

– Marknadsafton är faktiskt det enskilt största evenemanget som sker i Örebro om man ser till antalet besökare under en dag, säger Stina Storm som är vd på City Örebro.

Butikerna i city öppnar som vanligt klockan 10 men själva Marknadsafton startar klockan 12 och pågår fram till klockan 22. Datumet att hålla reda på är den 7 juni.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Skip to toolbar