Fotbollsinvasion i Örebro i sommar


Posted 10 månader sedan in Leva & Bo

Dire Straits
Imorgon är nu

I Sverige är det lite bakvänt med fotbollen då elitlagen gör uppehåll i sina respektive serier när vi har det som grönast och varmast. Sån tur då att det finns andra sätt att stilla sitt fotbollssug på. Som till exempel Örebrocupen där du har chansen att få se några av morgondagens stjärnor.

 

Det är den 39:e gången man arrangerar Örebrocupen och till årets upplaga har man fått in bortåt 600 anmälningar. Enligt den officiella webbsidan har man aldrig haft så stort intresse som i år. Lagen kommer från Sverige, Norge, Finland, Danmark och Estland och sammanlagt väntas över 15 000 personer invadera staden för evenemanget.

Matcherna kommer att spelas på ett femtiotal fotbollsplaner runt om i Örebro och hela 16 av dem återfinns ute på Rostafältet där även cup-centrat återfinns. Cupen är idag den femte största turneringen i Sverige och kräver runt 600 funktionärer för att allt ska flyta smidigt.

Örebrocupen arrangeras av Örebroalliansen för ungdomsfotboll som består av klubbarna Örebro SK, Karlslunds IF, BK Forward och Adolfsbergs IK. Cupen går av stapeln den 16-18 juni.

(Visited 2 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.