Fredrik Thorsvret ny på Stora Hotellet


Posted 2 månader sedan in Leva & Bo, Näringsliv

Dire Straits
Imorgon är nu

I början av november blev Fredrik Thorsvret ny general manager på Elite Stora Hotellet när Håkan Bergström gick vidare till en central position på Elite i Stockholm efter 24 år på plats i Örebro.

 

Fredrik Thorsvret är ingalunda ny inom Elite-koncernen, under sex år drev han Stadshotellet i Karlstad, vilket även det tillhör Elite.

– Ursprungligen kommer jag från Stockholm, men 1996 lämnade jag stan bakom mig och flyttade till Sälen där jag var marknadschef på Kläppen samtidigt som jag drev ski-shoppen, berättar Fredrik Thorsvret.

Under åren i Sälen träffade han också sin fru och barnen kom, men de båda kände att Sälen inte var den plats de ville slå sig till ro i, och då Fredriks fru ursprungligen kommer från Karlstad så blev det dit flyttlasset gick.

– Jag fick ett jobb som sälj- och marknadsansvarig på husvagns- och husbilsåterförsäljaren Cabby, så där var jag i fyra år. 2005 öppnades en vattenpark i Sunne, och jag blev vd där. En av delägarna i vattenparken var Bert Karlsson, och det är verkligen en speciell och rolig person, inte alls som det intryck man får i media. Varje morgon ringde han för att fråga hur lång kön var, och på eftermiddagen ringde han igen för att fråga hur stor dagskassan blivit, berättar Fredrik Thorsvret med ett skratt.

Tyvärr gick vattenparken med tiden i konkurs, men Fredrik Thorsvret konstaterar att Sunne är Värmlands Gnosjö.

– Det finns en enorm entreprenörsanda och hjälpsamhet där, säger han.

Det var efter Sunne som han först kom i kontakt med Elite Hotels, och det ledde till sex år som hotellchef på Stadshotellet i Karlstad.

– Det var år som var oerhört kul och innefattade omfattande renoveringar av rummen samt att vi drog igång festvåningsverksamheten och man fick ju träffa väldigt intressanta människor, inte minst Roger Moore vars fru ju är svensk. Hennes syster låg på ett vårdhem i Karlstad, och de bodde hos oss då. Jag skjutsade dem faktisk fram och tillbaka mellan hotellet och vårdhemmet och hade ett riktigt intressant samtal med Roger Moore. Jag menar, han var ju inte stjärna, han var ju superstjärna och för oss i en viss generation var han ju den riktiga James Bond. Men han berättade för mig hur oerhört illa han tyckte om rika människor, om deras arrogans och hur de behandlade sin omgivning, berättar Fredrik Thorsvret.

Fredrik Thorsvret har en annan, om än dock lite avlägsen, koppling till Bond; när det var dags för den 16-åriga dottern att börja övningsköra blev det aktuellt att skaffa en bil med manuell växelspak införskaffades en cabbad BMW Z3, en modell som kördes av James Bond i filmen Golden Eye.

– Jag är oerhört motorintresserad, både av att köra och skruva, och har bancertifkat. Den roligaste bilen jag haft var en Lotus Super 7 som jag körde bana med, berättar Fredrik Thorsvret.

Ett annat minne från åren på Elite Stadshotellet är när favoritgruppen från skolåren, Depeche Mode, kom för att spela på Arvikafestivalen.

– Jag träffade aldrig dem, men skrev ett brev som jag lämnade på deras rum om hur mycket de betytt för mig. När det var dags för dem att åka hem så satt jag och kopplade av i vår sommarstuga, och plötsligt ringde telefonen från hotellet; hissen stod fast mellan två våningar och i den stod Depeche Mode medan deras privatplan stod redo att lyfta på flygplatsen. Vi ordnade naturligtvis upp det, och när jag kom tillbaka till hotellet hade jag ett brev från David Gahan, sångaren, där han tackade för att allt hade skötts så bra. Sådant är kul, säger Fredrik Thorsvik.

Efter sex år på Stadshotellet förverkligades en dröm om att driva något eget när Svensk Direktreklam kom till Värmland och Fredrik Thorsvik drev det under tre år, för att sedan börja arbeta på ett Opelcenter.

– Det var ju perfekt för någon med mitt motorintresse, och jag hade nog kunnat tänka mig att stanna där till pension, men då började Håkan Bergström och Bicky Chakraborty ringa för att få mig att ta över Håkans arbete. Så nu är jag ytterst ansvarig för Stora Hotellet, slottet och Conventum samt regionchef för det som kallas region mitt, utöver Örebro Karlstad, Västerås, Eskilstuna och Köping. Håkan Bergström har ju gjort ett fantastiskt arbete här under 24 år, och det ska bli väldigt roligt att fortsätta det arbetet, konstaterar Fredrik Thorsvik.

 

 

Just nu pågår arbetet med Lilla Hotellet, vilket innebär 27 nya rum i den angränsande fastigheten där man tidigare haft 26 rum. När arbetet är klart i april-maj 2018 innebär det totalt 53 rum utöver de som finns på Stora Hotellet, samt ett gym och en relax i källarvåningen, något som visat sig vara nödvändigt.

– Trenden har ändrat sig på senare år och man märker att folk unnar sig mer, både när det gäller hotellövernattningar och restaurangbesök. Tidigare var det i regel stängt under julhelgen, men nu är det lika mycket bokningar som under övriga veckor på året. Man firar jul med familjen, men istället för att till exempel låta svärmor sova på soffan i vardagsrummet, så bokar man ett hotellrum, säger han.

För Stora Hotellet väntar också rumsrenoveringar och en hel del är även på gång på restaurangsidan.

– Det är en stor verksamhet, och det gäller att vara vaken och fila på de små detaljerna så att allt är i tip top in i minsta detalj, avslutar Fredrik Thorsvik.

(Visited 14 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.