Kasper räds inte tuffaste motståndet


Posted 10 månader sedan in Leva & Bo

Dire Straits
Imorgon är nu

Han började som så många andra med fotboll och innebandy hemma i Falun men saknade det fysiska spelet från andra sporter. Det ledde Kasper Wedberg till att prova på Amerikansk fotboll och nu leder han Superseriens tabell över Rushing yards.

 

Jag möter upp Kasper ute på Rosta gärde en solig onsdagskväll. Det väntar träning med Örebro Black Knights lite senare och Kasper kommer precis från jobbet. Om två dagar väntar årets sista hemmamatch (i grundserien) mot de senaste årens suveräner Carlstad Crusaders.

– Vi vill ha revansch för förra året, säger Kasper med beslutsamhet i blicken.

Förra året spelade Örebro Black Knights jämt med Karlstad-laget och förlorade till sist med en ynka poäng. I år leder man serien på färre tillsläppta poäng och mötet på fredag blir ett ordentligt test.

– Det ska bli kul att möta det tuffaste motståndet. Vi vet inte hur nära dem vi är eftersom vi inte mött dem än.

Han är dock nöjd med säsongen så här långt. De senaste säsongerna har spolierats av skador men i år har han fått vara skadefri och det har gett resultat. Han leder statistiken för Rushing yards före lagkompisen Marcus Hudritsch.

– Det har gått bra och det är mycket tack vare vår offensive line. Amerikansk fotboll är en bra sport på det viset att det är elva spelare som hjälps åt så jag vill verkligen tacka mina lagkamrater.

Motståndaren Carlstad Crusaders blir en tuff nöt att knäcka men Kasper har en idé om vad som kan fälla avgörandet på fredag.

– Vi har Sveriges bästa defence. Vi har bara släppt till 6 poäng på 5 matcher.

 

Vad behöver ni förbättra för att ta hem det där eftertraktade SM-guldet i år?

– Vi behöver förbättra på nästan alla punkter. Springspelet har vi men passningsspelet måste förbättras. Vi måste backa tillbaka och se vad vi gjort för svårt och sedan göra det lättare för oss.

 

Sista hemmamatchen i grundspelet går alltså av stapeln på Behrn Arena nu på fredag klockan 18.30. Vill du ha en chans att vinna biljetter till matchen så kör vi en tävling som du hittar här.

(Visited 3 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.