Konstglas och måleri


Posted 3 månader sedan in Kultur, Leva & Bo

Dire Straits
Imorgon är nu

Galleri Nord på Storgatan 29 inleder utställningsprogrammet för 2018 den 20 januari. Först ut är Kjell Sundberg och Olle Brozén.

 

Måleri och konstglas är vad Galleri Nord kommer att presentera med start 20 januari. Kjell Sundberg är boende och verksam i Kristinehamn, dit han flyttade efter konstnärlig utbildning. Han delar ateljé i kvarteret Vågen tillsammans med hustrun Lorraine Rantala som är skulptör. Kjell Sundberg har varit yrkesverksam i 40 år och hans huvudsakliga medium är måleri, teckning och grafik. Han har särskilt intresserat sig för bildens unika språk och vilka som är dess byggklossar. Färg, form, kontrasteringar ljust och mörkt, kallt och varmt, hårt och mjukt och hur man kan variera dem.

– Jag tror att precis som skriftspråket där uttrycket, magin ligger mellan raderna, så uppstår för bildspråket magin i mötet, kollisionen mellan dess grundelement. Ambitionen måste vara att avväga, driva upp denna kollision, spänning i bilden, så att en energi uppstår som fortsätter att vibrera i betraktarens ögon långt efter att bilden är avslutad, säger Kjell Sundberg på sin hemsida www.sundbergkjell.se.

Olle Brozén är glasblåsare, formgivare och glaskonstnär och arbetar bland annat för Orrefors Kosta Boda. Olle är verksam i Högbo utanför Gävle. Bland hans arbeten finns bland annat vasen ”Arabesque”, bordslampan ”Floating Flower Light” och skålen ”Underworld”. Olle Brozéns formspråk kännetecknas av enkla och kraftfulla former, stiliserade mönster, organiska dekorer och motiv som uttrycker ett närmast naivistiskt bildspråk.

Utställningen med de båda konstnärerna på Galleri Nord pågår till och med 2 februari

(Visited 1 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.