Lokala inslag på årets Open Art


Posted 12 månader sedan in Kultur, Leva & Bo

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Open Art. Konstbiennalen som väcker känslor. En del älskar det, andra har motstående åsikter men få torde vara helt neutrala. Precis som konst är tänkt att vara.

 

Open Art återvänder denna sommar och målet med årets arrangemang är att skapa en tydlig tanketriangel av de tre världsdelar som är inblandade denna gång – Asien, Europa och Latinamerika. Fokusländer är dock Japan och Colombia.

Men det blir också ett starkt lokalt inslag av exempelvis konstnärer som Anya Blom och duon Lina Sundin och Jens Erlandsson. I det ena fallet handlar det om graffitikonst med något man kallar ”skulptural kraft” – konstverk som är här och nu i det stadsrum där Open Art vill verka. I det andra fallet är det samtidskommentarer om medier och växande informationsbubblor fast med den tusenåriga smideskonsten i bakfickan. Vi vet ännu inte hur det går att få ihop men det kommer att bli spännande att se när Open Art har premiär den 18 juli.

Lokala konstnärer 2017 är, förutom ovan nämnda, Anna S Pettersson, Alexander Creutz, Anna Ström och Xenia Popaja. Totalt visas över 100 verk från sextio konstnärer utspridda i Örebro stadskärna.

Open Art pågår till den 10 september.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.