Nya rekryteringar för Midroc Electro på Jobbmässan


Posted 6 månader sedan in Leva & Bo, Näringsliv

Nollnitton online banner

För företag med rekryteringsbehov är Jobbmässan ett gyllene tillfälle att träffa många potentiella arbetssökande på en och samma gång. 2017 var det första gången Midroc Electro deltog på Jobbmässan och deltagandet ledde till två nya rekryteringar för företaget.

 

Midroc Electro är ett privatägt rikstäckande företag med runt 1 900 anställda fördelade på ett femtiotiotal orter. Med utgångspunkt från lokalerna på Aspholmen i Örebro finns det ett hundratal anställda lokalt, och i det räknas även Västerås, Kumla och Lindesberg in.

– Midroc har funnits i Örebro i fyra år och är ett privatägt bolag, det ger företaget en familjär känsla. Vi har en väldigt platt organisation och det märks ute i verksamheterna. Jag brukar säga att det är ett stort bolag som känns litet. Våra ledord är öppet, nära och enkelt, berättar Peter Seffel som är avdelningschef på Fastighetsautomation inom Midroc Electro i Örebro.

Han berättar vidare att avdelningen för Fastighetsautomation står på fem ben: programmering, konstruktion, verkstad, teknik och installation. Efter Jobbmässan 2017 fick Niklas Hjorth jobb som projektledare och Göran Gustafsson som konstruktör. De båda arbetsrollerna påverkar varandra i hög grad.

– Konstruktören är spindeln i nätet i vår verksamhet, det är där vi sätter funktioner och den eltekniska konstruktionen som alla andra sedan arbetar efter. Niklas roll som projektledare är sedan att leda allas arbete, men även att ta fram underlaget till konstruktören, berättar Peter Seffel.

Niklas kom direkt från utbildning medan Göran har flera års yrkeserfarenhet bakom sig med bland annat elkonstruktion inom industrin. Båda besökte Jobbmässan i våras.

– Jag var nyinflyttad i Örebro och hade inte så mycket koll på företag här. Jag tyckte att det skulle vara en bra form att träffa arbetsgivare på. Under själva mässan stack Midrocs monter ut i mängden och jag blev positivt överraskad, berättar Niklas.

 

Göran Gustafsson.

 

För Göran var det viktigt att veta vilka företag som skulle finnas på mässan.

– Jag kommer från en produktionsteknisk bakgrund och det viktigaste för mig var att det fanns relevanta företag för mig. Jag hade varit borta från stan ett tag och ville orientera mig. Jobbmässan innebar en naturlig möjlighet att uppdatera mig själv om vilka rekryteringar som var aktuella. Dessutom har folk i den här branschen väldigt fulltecknade dagar så det är svårt att etablera kontakt annars.

Peter Seffel instämmer.

– När man är där har man avsatt den tiden för att träffa folk. För oss var det också ett bra tillfälle att synas och visualisera vår verksamhet.

Som i så många andra branscher är rekryteringsbehovet stort för Midroc Elektro.

– Det är svårt att rekrytera på alla fronter idag – vi har ett stort behov av konstruktörer, tekniker och programmerare men det finns inte så många. Programmerare har vi börjat utbilda själva då det inte finns så många i vårt branschsegment.

Efter framgången på årets mässa tänker Midroc Electro ställa upp även 2018.

– Det var kul att det blev så bra, att vi fick sådan utväxling på vårt deltagande. Det hade vi inte räknat med så det är klart att vi har högre förväntningar nu inför nästa mässa, säger Peter Seffel.

 

Vilka råd har ni till de som funderar på att gå på Jobbmässan i vår?

Göran: Ta reda på vilka som är där och läs på om företagen. Vet man inte så mycket från början blir det ingen bra kvalitet i mötet. Begränsa dig till 5-10 olika företag för det går åt mer tid än man tror.

Peter: Det är bra om man är påläst för då kan man snabbt komma in på det relevanta. Det är också bra att man har ett cv att lämna över för då har man något att knyta samtalet till efteråt.

Göran: Men det är inte bara att lämna över sitt cv, du som arbetssökande har ansvar för den fortsatta kontakten. Bollen ligger fortfarande hos dig.

 

 

Det här är Jobbmässan 2018

Den 18:de upplagan av Jobbmässan äger rum på Conventum Arena den 7 mars 2018 och är öppen mellan klockan 11 och 16. Mässan startade 2006 och anordnades från början två gånger per år men numera är det en mässa om året. Jobbmässan tar i snitt emot 7 000 besökare och med ett hundratal utställare, varav flera är utländska.

Enligt utvärderingar gjorda med utställarna genererar mässan 500-700 nya jobb och 400-500 utbildningsplatser.

Är du som företagare intresserad av att delta på Jobbmässan kan du kontakta Thomas Strömberg på 019-21 19 20 eller Roger Larsson på 010-486 60 80. Mer information hittar du på Örebro kommuns webbsida.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Populär Läsning
 1. Bra Zoo har blivit ännu bättre

  Publicerad i Mode & Shopping 2016-07-11

 2. Bröderna Berglunds Hamnkrog

  Publicerad i Leva & Bo, Mat & Dryck 2016-07-27

 3. Vinöns värdshus

  Publicerad i Restaurang & Pub 4 månader sedan

 4. Vinön

  Publicerad i Leva & Bo 2013-04-08

 5. Spångberg och LaGaylia

  Publicerad i Musik 2017-04-23

 6. Örebro slott

  Publicerad i Leva & Bo 2013-04-08

 7. Då tänker jag på Sigrid

  Publicerad i Kultur 2013-04-03

 8. Örebroaren: Kenny Nordh

  Publicerad i Nöje 2013-02-06

 9. PS lycka till ikväll

  Publicerad i Kultur 2013-07-07

 10. Charlotte Perrelli är dansband, schlager och jazz

  Publicerad i Musik 2012-12-20

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Starta Eget-dagen 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.