Stjärnhimlen på Krämaren  


Posted 8 månader sedan in Kultur, Leva & Bo

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

 Stjärnhimlen har genom alla tider fascinerat människan och både gett upphov till sagor, världsåskådningar och hjälpt sjömän att navigera världshaven. Nu kommer en helt ny utställning till Örebro som visar vårt universum i all sin prakt.

 

Utställningen, som invigs på Krämaren den 23 september består av tre bilder var från sex av landets främsta astrografer och visar allt från solen, månen och norrsken till vackra nebulosor och fjärran galaxer.

– Vi är många i Sverige som bor i upplysta städer. Många, särskilt unga, har aldrig fått ta del av en av våra största naturresurser: stjärnhimlen. Med utställningen vill vi visa upp vår underbara stjärnhimmel och uppmärksamma några av de fotografer som skickligt fångar den på bild, säger Jesper Sollerman, ordförande för Svenska astronomiska sällskapet, som sedan 2012 ligger bakom festivalen Astronomins dag och natt och som nu tagit initiativ till utställningen.

Bilderna i utställningen är tagna av några av Sveriges mest kända och skickligaste astrofotografer – fotografer som specialiserar sig på att avbilda himlafenomen.

 

 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.