Ta bussen till smultronstället


Posted 11 månader sedan in Leva & Bo

Dire Straits
Imorgon är nu

Sommaren är lång och trots att Örebro är en fantastisk sommarstad vill man kanske komma bort och se något annat då och då. Den här sommaren behöver det inte kosta skjortan för familjen att ta sig iväg ut i länet.

 

I mars klubbade Region Örebro läns nämnd för samhällsbyggnad igenom det man kallar för Sommarbiljett 2017. Nu kan du alltså köpa en biljett som under perioden 12 juni till 21 augusti ger dig rätt att resa med tåg och buss i hela länet så mycket du vill. Biljetten kan antingen köpas i Länstrafikens app eller laddas på ditt Resekort.

– Vår förhoppning är att sommarbiljetten ska användas av till exempel ungdomar som pendlar till och från ett sommarjobb. Men biljetten gäller även för vuxna, och det går ju alldeles utmärkt att använda den som turistbiljett för att upptäcka länets smultronställen med hjälp av kollektivtrafiken, säger Mats Gunnarsson (MP), ordförande i nämnden för samhällsbyggnad.

Biljetten gäller för en vuxen och två barn och kostar 1 365 kronor. För ungdomar ligger priset på 680 kronor och i båda fallen handlar det om en sänkning på cirka 50 procent. En annan tanke med sänkningen är att man vill få fler att resa kollektivt på sommaren som annars är lågsäsong.

– Vi hoppas på att vi på det här sättet kan få fler att välja det kollektiva resandet när de ska ge sig ut på vägarna i sommar, och att vi på så sätt kan bidra till minskad miljöpåverkan, säger Katarina Raneborn (V), ledamot i nämnden för samhällsbyggnad.

(Visited 5 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.