Visar hemmet innan det finns


Posted 11 månader sedan in Leva & Bo, Näringsliv

Nollnitton online banner

Örebroföretaget Wec360 fortsätter att ge bostadsbolagen ett lyft i försäljning och uthyrning av bostäder, något som visade sig senast på SABO:s Kommunikationsdagar.

 

Med hjälp av VR-tekniken som Wec360 har utvecklat så får framtida boende i lägenheterna en chans att se hur deras hem kommer att se ut innan de ens är byggda, och det underlättar också för bostadsbolagen att tidigt få ett bra beslutsunderlag. Ett företag som använder sig av tekniken är Hyresbostäder i Norrköping.

– Nu kan kunderna sitta hemma och få en bra helhetsbild av de lägenheter som de är intresserade av. De kan göra virtuella rundvandringar och se i 3D allt från köksinredning och badrum till utsikten från balkongen och lägenhetens mått, trots att bara bottenplattan är gjuten. Det gör att de är mycket mer initierade och pålästa när vi träffar dem, säger Thomas Gustafsson som är uthyrningschef nyproduktion på Hyresbostäder.

På SABO:s Kommunikationsdagar demonstrerade Wec360° bland annat hur man med den senaste VR-tekniken virtuellt kan gå runt i rummen i en lägenhet som ännu inte är byggd. Med hjälp av handkontroller kan besökaren dels flytta på föremål i bostaden, dels även med enkla kommandon byta väggfärger, köksluckor, golvmaterial bland annat.

(Visited 9 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.