Dryckestips: Finsk gin


Posted 10 månader sedan in Mat & Dryck

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Ok, det haglar nya små craft gins över oss från hela världen. Det kanske inte är intressant att bara lyfta fram ett random gindestilleri ifall det inte är något mer bakom storyn. Men här har vi två anledningar.

 

För det första så kommer det från Finland. Finnar gillar och kan sin sprit. För det andra så har detta destilleri just vunnit sin andra guldmedalj i San Francisco World Spirit Competition. I år var Kyrö Distillerys Koskue Cask Gin vad som kammade hem utmärkelsen (förra året var det deras Kyrö Napue Rye Gin).

Utvecklingen kom från ett experiment. Ge 16 timmars samkväm mellan fullkornsrågsprit som bas och tio smaksättande ingredienser varpå det destilleras och ångan från fler ingredienser läggs till innan det får mogna i ektunnor i tre månader innan det finjusteras med destillat från ytterligare vildväxande ingredienser. Så enkelt var det att skapa ett guldvinnande gin. Om Kyrö låter ambitiösa så är det ingen överraskning att de siktar på att vara världens mest kända rågspritsdestilleri senast 2022.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.