Dryckestips: Purity Vodka


Posted 5 månader sedan in Mat & Dryck

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Ok, vi vet att det finns en oändlig rad med tävlingar och utmärkelser och att det finns minst ett dussin olika märken som gärna lägger beslag på att vara världens bästa rom, gin eller vad det nu råkar handla om. Men skånska Purity Vodka från Ellinge Slott utanför Eslöv i Skåne vann den högsta utmärkelsen på International Wine & Spirit Competition som lär vara både världens största och äldsta dryckestävling.

 

Så att vi kan sortera in Purity Vodka i den världsbästa kategorin borde stå utom allt tvivel.

– Skillnaden mellan standard och ultra premiumvodka är som natt och dag. Än så länge är endast en av tusen sålda flaskor vodka i Sverige av ultra premium, den högsta kvalitetsklassen, säger Thomas Kuuttanen, Master Blender på Purity Vodka.

Den speciella karaktären i Purity Vodka kommer från destilleringen som sker 34 gånger i en liten kopparpanna. Det skapar en koncentrerad smaksprit som balanseras med neutral sprit från svenskt ekologiskt vete samt reduceras i alkoholstyrka genom mineralrikt källvatten från Kinnekulle. Tekniken är utvecklad av Thomas Kuuttanen och han är ensam i världen med att använda en så extraherande destilleringsprocess. För sitt arbete blev Thomas Kuuttanen i december 2016 utsedd till International Master Blender of the Year av den världsledande branschtidningen The Spirits Business.

Purity Vodka finns på Systembolaget och från och med september har priset sänkts från 481 kronor till 298 kronor för 70 cl.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.