Fika utomhus


Posted 8 månader sedan in Leva & Bo, Mat & Dryck

Dire Straits
Nollnitton online banner

Örebro är en härlig sommarstad. När solen skiner så fylls stadens många uteserveringar. Vi har fikat på några av dessa trivsamma mötesplatser runt Stortorget.

 

Café Java
www.cafejava.se

Café Javas uteservering finns på Kungsgatans folktäta trottoar. Det populära caféet är välbesökt av gäster under hela dagen. Hit går gästerna för att fika och umgås. Redan kl 07.00 börjar Java servera sin frukostbuffé. För lunch finns ett uppskattat utbud bestående av varma smörgåsar, pajer, pasta och bakad potatis. Ett alltid säkert och välsmakande val är någon av de läckert komponerade salladerna ur salladsbaren.

Kaffet är gjort på arabica bönor odlade i Indien och Guatemala. Många föredrar en cappuccino, espresso eller en kaffe latte men flertalet uppskattar alltjämt främst det bryggda kaffet. Té-drickarna är inte bortglömda. Ett bra sortiment av lös-té finns. Ett inneställe.

 

Espresso House
www.espressohouse.com

Espresso House soldränkta uteservering är belägen i mitten av det mäktiga Stortorget. Du kan välja mellan att i blickfånget se Engelbrekts rygg eller likkistan. Frukostalternativen är många, alla attraktiva. Vi tar gärna frukostklassikern – en liten cappuccino, varma scones med pålägg samt färskpressad äppeljuice – som varit med sedan Espresso House startades för 20 år sedan. Till lunch finns mackor, pajer och sallader. Brödet och de läckra bakverken är alla bakade i det egna bageriet. De av husets barista tillagade dryckerna ger en mycket bra kaffeupplevelse.

 

Hälls
www.hallskonditori.se

Hälls Konditori, med hundraåriga traditioner, har sin uteservering på vackra Stallbacken. Den stora uteserveringen är oftast mycket välbesökt av gäster. Utbudet av bullar, wienerbröd, bakelser, bitar och kakor är stort. Polkamarängen är smaskigt god. För den mer hungrige finns bakad potatis, pastarätter, sallader, baguettes och smörgåsar. Vi och många gillar lyxbrunchen som står uppdukad fredag till söndag.

 

Lill-Annas Bageri & Café
www.lill-anna.se

Lill-Annas Bageri & Café, på Vasagatan, har sin lilla uteservering på en mycket pittoresk bakgård. I denna för många okända oas är gästerna omgivna av cyklar och balkonger. De morgonpigga erbjuds en fräsch frukostbuffé. En specialitet är sopporna till lunch. Det kan vara en blomkåls-, sparris- eller en svampsoppa serverad med gott bröd, och tre röror. Blomkålssoppan är het och väldoftande, brödet frasigt och tomatröran lite het – gott. Utöver soppan ingår kaffe med kaka, kan vara en liten krämig chokladmuffins. Visst finns det matbröd, bakverk, bakelser, tårtor och smörgåstårtor, i mångfald. Vi lämnar gärna Lill-Annas med en påse mandelkubb.

 

Vasa Konditoriet
www.vasakonditori.se

Från Vasa konditoriets rymliga uteservering kan vi blicka upp mot den mäktiga Nikolakyrkan. Över en kopp kaffe och en lyxig räksmörgås har i 50 år gästerna från Vasa kunnat följa pulsen i centrala Örebro. Den dignande disken töms, imponerande, dagligen på sina bakverk. En särskild disk finns för de omtyckta lunchsalladerna. Vi tar gärna den klassiska chillevippbakelsen bestående av sockerkaka, grädde, vaniljkräm, choklad och maräng, till ett par koppar kaffe.

(Visited 3 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Tö_nyhetsbrev
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.