Örebrolunchen: Restaurang Tybble


Posted 8 månader sedan in Leva & Bo, Mat & Dryck, Näringsliv

Vid Tybble torg har det bedrivits restaurangverksamhet i samma regi i över 20 år vilket är lite imponerande i sig. Det sista året har vi börjat höra allt fler röster om deras luncher och enligt undertecknad känner bra mat inga avstånd.

 

Luncherna här är populära och vi har hört rykten om att köket matar ut bortåt 200 luncher under bra dagar. Inte illa om det är så, men hur är då kvaliteten?

Första intrycket från salladsbordet är positivt. Det är ett gediget utbud med fyra blandsallader samt två skålar med majs och morotsslantar som komplement. Allra bäst är den fräscha och friska potatissalladen som jag misstänker kan bli en rejäl hit under de varmaste sommarmånaderna.

Restaurang Tybble erbjuder två rätter varje dag enligt principen en fisk och en kött. Dagen till ära serveras Tybbles kalvfärsbiff med rosmaringräddsky, lökfrästa champinjoner samt potatispuré, så den slår jag till på.

Kalvfärsbiffen är lätt rosa och är alldeles utmärkt kryddad. Champinjonerna och löken är lagom stekt och de utströdda lingonen ger hela rätten en slags fräschör. Om det är potatispuré eller mos som serveras kan man förstås tvista. En ordentligt puré ska vara på gränsen till lösflytande medan denna version är mer kompakt som ett mos. Däremot är smak och texturer inget fel på. Om det finns något mer på det negativa kontot så är det kanske att gräddskyn är lite väl salt.

Som helhet är det här dock en lika enkel som välsmakande rätt och den känns helt klart värd de 94 kronorna den kostar. Restaurang Tybble förtjänar det utmärkta lunchrykte man byggt upp och det enda jag önskar mig i övrigt är en lite större portion. Kommer du från det tunga gympasset eller bara är sådär tokhungrig så kan det vara i minsta laget.

Därför går jag på den där potatissalladen ytterligare en gång. Resultatet blir att jag blir så mätt att jag avstår kaffet med tillhörande kaka denna gång. Lunchen här är mer än godkänd ändå och jag vandrar ut i regnet för en uppfriskande promenad in till city igen. Restaurang Tybble är väl värt att gå eller åka en bit för.

(Visited 75 times, 1 visits today)
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Skip to toolbar