Vin – Så funkar det


Posted 2017-01-05 in Mat & Dryck

Nollnitton online banner

Utan tvivel så var förra årets julklapp till alla med ett intresse för eller nyfikenhet på vin boken Vin – Så funkar det. Den är frukten av ett samarbete mellan vinjournalisten Alf Tumble och Petter Alexis Askergren och behandlar vin på ett kul sätt.

 

Framförallt så tacklar boken ämnet väldigt avslappnat och helt annorlunda än den traditionella vinjournalistiken och litteraturen.

– När jag började studera vin så insåg jag att det fanns en lucka i litteraturen och med den här boken försöker vi att ändra på det, berättar Petter.

 

Vad är det bästa med att ha Alf som partner?

– Alf vet så mycket, han är som en liten vinopedia och jag är konstant nyfiken så jag antar att vi kompletterar varandra. Jag gillar också att spela ner Alfs kunskap ibland, på ett trevligt sätt såklart. Vi är som Yoda och Padowan och vårt samarbete har vuxit starkare och starkare så vi gör de flesta av våra vinuppdrag tillsammans nuförtiden.

 

När ni valde ut viner för att ha med i boken, vad var era kriterier och hur gjorde ni ert urval?

– Vi ville verkligen ge boken ett djup och en bredd och hålla oss till viner på en hyfsad prisnivå för alla. Det är viktigt för oss att värdera vinets kvalitet och inte dess prislapp. Och urvalet är såklart gjort efter vår personliga smak.

 

Bokens styrka ligger i dess mångfald, hur skissade ni upp idéerna och tog besluten om vad som skulle få vara med?

– Jag tror vi till stor del hade samma idé om vad det här skulle vara redan från början. Vi vill attrahera mer folk, kanske en ny publik, till den roliga sidan av vin men en elementär och tillgänglig introduktion. Det är ingen skolbok, men den är informativ på ett roligt sätt.

 

Alfs och Petters bok ska ge oss alla nya infallsvinklar, boken kommer med frågan ”Måste vin vara snobbigt, svårt och exklusivt?” och svaret stavas ”Absolut inte”. Med våra reseledare med kepsen på svaj som passionerade reseledare så tas vi med på en resa till vinvärldens alla hörn. Och det finns en sak som lyser igenom hos Petter – att han har blivit biten av vinintresset går inte att ta miste på.

– Allt med vin är bara så roligt, jag kan göra så många nya saker, nya projekt och att ha gett mig in i den här världen har verkligen varit det bästa jag gjort sedan jag startade med musik.

(Visited 10 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.