Systerskapsfestival på Kulturhuset i Örebro


Posted 2015-03-02 in Mer Läsning

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Den 8 mars är det återigen dags för Systerskapsfestivalen i Kulturhuset i Örebro. Det blir sjunde året i rad – och festivalen är som vanligt centrerad kring Internationella kvinnodagen.

 

Under hela dagen kommer de som är intresserade att vara välkomna att lyssna på föreläsningar, musik, se teater, titta på utställningar och mycket mera.

– Vi arbetar fortfarande med programmet, men det kommer att bli mycket intressant. Vi har också ett samarbete med Örebro Stadsbibliotek som bland annat kommer att ha ett författarmöte med Ebba Witt-Brattström, berättar Hanna Widell, projektledare för Systerskapsfestivalen.

Under dagen kommer även RFSU:s återkommande Barnvagnsmarsch att äga rum för att uppmärksamma den höga mödradödligheten i världen. Den kommer att kopplas ihop med Systerskapsfestivalen, men om det innebär att man utgår från Kulturhuset eller har det som mål för vandringen är ännu inte bestämt.

Genom åren har festivalen vuxit, och Hanna Widell menar att det känns som att den är ett etablerat evenemang som folk känner till nu, inte minst genom att man samarbetar med andra organisationer, föreningar och privatpersoner.

– Vi har öppet mellan klockan 11.00 och klockan 18.00 och alla är välkomna. Det brukar vara en övervägande kvinnlig publik, men vi ser jättegärna att det även kommer män och pojkar för att lyssna, titta och ta en fika, konstaterar Hanna Widell.

Samtliga aktiviteter är kostnadsfria, och ett mer utförligt program kan man finna på systerskaporebro.se.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.