Batarde istället för Kanel


Posted 2016-10-03 in Mode & Shopping

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Redan i maj öppnade Batarde på Nygatan, men därefter tog butiken en paus över sommaren. Sedan månadsskiftet augusti–september är det dock full fart i den fortfarande ganska nya butiken för Hanna Welander.

 

Troligtvis finns det de som fortfarande med saknad minns butiken Kanel, som under tio års tid låg på den övre delen av Nygatan och sedan gjorde ett kortare gästspel vid Järntorget. Säkert är i alla fall att Hanna Welander saknade modebranschen, och därför har hon nu öppnat Batarde.

– Fast nu blir det inte bara kläder, jag har upptäckt att det finns så mycket jag tycker om och som jag vill arbeta med. I den nya butiken kommer det även att finnas möbler, inredningsdetaljer och ekologiska produkter, berättar hon.

De märken hon i dagsläget har på klädfronten är Cheap Monday och Cotton Candy samtidigt som hon söker nya märken som kan hålla en kort leveranstid.

– Nu längtar jag efter den riktiga hösten. Det finns så många fina höstkläder, men jag kan ju inte hänga fram jackor och stickade tröjor medan det är så här varmt. Det är ju ingen som vill titta på höstkläder nu, konstaterar Hanna Welander.

Under åren mellan Kanel och Batarde har Hanna Welander arbetat inom fastighetsbranschen, men butiks- och modevärlden lockade henne tillbaka.

– Det här är ju inte bara ett yrke, utan också en hobby och ett stort intresse. Det är kul att komma tillbaka och leka lite, och jätteroligt att få sälja produkter man själv verkligen tycker om och tror på, konstaterar Hanna Welander.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.