Ny ägare på Casablanca


Posted 2017-02-15 in Mode & Shopping

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

När te- och kaffebutiken Casablancas ägare Branislav och Katinka Marcic var redo att gå i pension vid årsskiftet var det också början på något nytt för Lars Birath.

 

I tjugo år har butiken funnits på Krämaren och i merparten av dessa har Lars Birath varit kund, något som ledde till att han redan för ett år sedan fick frågan om han var intresserad av att ta över.

– Först sa jag nej, jag är ju van att vara ute och röra på mig över hela landet, men de frågade flera gånger och till slut slog tanken rot, säger Lars Birath, som under tjugo år drev ett företag där han sålde gamla flygbilder från 1950-60-talen.

I september/oktober hade han slutligen bestämt sig för att prova på en ny inriktning, och nu är det en dryg månad sedan det hela blev allvar.

– Det känns väldigt bra att arbeta här nu, och jag har fått mycket uppskattning av stamkunder som är glada över att butiken har blivit kvar, berättar Lars Birath, som själv är tedrickare sedan barnsben.

I butiken finns ett tjugotal olika kaffesorter av bästa kvalitet, både vanligt och smaksatt, likaväl som cirka 180 olika sorters te, från svarta, gröna, röda och vita till rena ört- och medicinalteer, och just detta utbud kommer inte att ändras under Lars Biraths regim.

– Katinka och Branislav har arbetat mycket med att bygga upp ett riktigt bra sortiment av hög kvalitet, så det kommer jag att behålla. Men jag har tillfört produkter som mörk choklad, den veganska chokladen No Moo, samt franska marmelader och handgjord engelsk fudge. Jag har även några latinamerikanska örtteer, Yerba Mate, La Pacho och Pao Darco, berättar Lars Birath.

En förändring som kommer att ske med tiden är att Lars Birath planerar att börja sälja någon typ av take away-kaffe.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.