Oumbärliga köksprylar


Posted 8 månader sedan in Leva & Bo, Mode & Shopping

Sommar, semester och avkopplande matlagning. Då talas det ofta om vikten av bra råvaror, men minst lika viktigt är att du har bra utrustning. En dåligt slipad kniv eller en panna som inte värmer jämt blir ingen glad av. Här är några tips på hur du kan höja kvaliteten i köket i sommar.

 

Svenskt stål är av välkänd kvalitet men glöm inte danskarnas. Den här formen från danska Scanpan är snygg att visa och praktisk med tillhörande galler som ser till så att luft kommer in underifrån.

Ugnsformen heter Scanpans Impact, är tillverkad i rostfritt stål och fungerar på alla värmekällor. Prislappen ligger på 1 699 kronor.

 

 

 

Kniven är troligen det enskilt viktigaste redskapet i köket och här är ett modernt men ändå stilrent, klassiskt alternativ. Klassisk kockkniv och skalkniv där tekniken bygger på en unik kombination av hårt och mjukt stål: hårt i eggen för skärpans skull, mjukare i resten för seghet och tålighet. Knivarna tillverkas av Tamahagane och kostar 2 299 kronor per set. Skärbrädan i Akacia kommer från Zassenhaus och kostar 600 kronor.

 

Medan du lagar maten kan det vara lämpligt att bjuda gästerna på lite svalka i form av en fördrink och från en av världens mest kända glastillverkare, Riedel, kommer O-glasen vars kupor lyfter sommardrinkens smaker på ett perfekt sätt. Priset är överkomliga 269 kronor för 2 glas.

 

Till maten är det dock lämpligare med öl eller vin. Går du på det sistnämnda kan en AntiOx Winestopper vara bra att ha hemma. I den här lilla prylen sitter nämligen ett aktivt kolfilter som hindrar vinets oxidering och bevarar vinets karaktär i minst 10 dagar. En datum-markör hjälper dig att minnas när flaskan har förslutits så nu behöver ni inte känna pressen att dricka upp hela flaskan på en gång. AntiOx Winestopper kommer från Pulltex och kostar 229 kronor.

(Visited 37 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Ready Bet Win MPU 2019
Örebro vinmässa 2019 MPU
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Skip to toolbar