Årets standup-nykomling till Örebro


Posted 8 månader sedan in Musik

Nollnitton online banner

Carl Stanley är ett av svensk standups stora framtidslöften och utsågs i fjol till Årets nykomling på Svenska Standupgalan. Snart kommer han till Örebro.

 

Han har utöver sin standup även gjort sig känd genom Youtube-klipp, sin medverkan i det populära tv-programmet Parlamentet och via podden Tombola tillsammans med Tankesmedjan i P3-medarbetaren Marcus Berggren. I fjol utsågs han till Årets nykomling på Svenska Standupgalan. Nu är Carl Stanley, 20, aktuell med sin första egna föreställning ”Ärligt Talat”. Den 2 november kommer han till Hjalmar Bergman-teatern och när vi ringde upp honom var det två veckor till turnéstart.

 

Du ska ut på turné med din första föreställning. Hur känns det?

– Det känns jävligt bra. Jag är taggad. Det är två veckor kvar och jag vill bara ut och köra. Nu går jag bara runt och skrotar i Stockholm och vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag hade några provföreställningar nyss som gick bra så nu är jag extra taggad på att åka iväg.

 

Vad skojar du om i din föreställning?

– Jadu, Det är standup. En del av poängen är att man inte riktigt ska veta vad det handlar om. Men jag skojar om sådant som händer mig, skillnaden mellan Stockholm och Skåne, hur mitt liv ser ut och hur jag ser på smågrejer. Men det handlar inte om något särskilt. Det är ingen föreläsning. Det är rolig stand up.

 

Biljetterna verkar ha sålt bra, utsålt på flera ställen. Men än så länge inte i Örebro, vad kan det bero på?

– Jag vet inte. Jag har aldrig varit i Örebro och giggat. Det kan ha med saken att göra. Men det rullar på bra i Örebro nu också. Alltså det säljer lika bra i Örebro som det borde göra. Men det är inte utsålt där, till skillnad från i andra städer.

 

Vad tycker du om Örebro och örebroarna?

– Jag vet inte, jag har som sagt aldrig varit där. Det är säkert trevliga människor som gillar skoj. Jag har ingen riktig bild. Men jag har ett par kompisar som kommer från Örebro och det är ytterst bra människor.

 

Kan du säga något om föreställningen som kan locka tveksamma att komma och titta?

– Vill ni se något skitroligt så kom och titta. Vill man inte se något skitroligt så behöver man inte komma och titta. Jag vet inte vad jag ska säga. Det kommer bli en jätterolig föreställning där jag kör stand up. Har man sett klipp från Parlamentet och skit där jag är med så kan jag säga att jag är mycket roligare på scen än i de sammanhangen. Detta lägger jag 92 procent av min tid på. Parlamentet kanske jag lägger 2,4 procent av min tid på. För det är standup som jag själv tycker är roligast.

(Visited 15 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.