Blåbergen – en unik helhet


Posted 8 månader sedan in Leva & Bo, Musik

Dire Straits
Nollnitton online banner

En mil nordväst om Örebro hittar man Blåbergen – en verksamhet som omfattar spa, pub, restaurang, och övernattning i lappkåtor.

 

– Jag vaknade en natt och tänkte att vi skulle erbjuda ett annorlunda boende, inte någon vanlig länga med en massa rum, och det blev lappkåtor. De kunde tyvärr inte leverera från Norrland så vår snickare har byggt dem från grunden. De är lyxiga och har golvvärme, så man sover gott, säger Annika Hübbinette Sundström som driver Blåbergen tillsammans med sin man Robert Sundström.

Det började 2004 när Annika blev färdig hälsopedagog. Tanken väcktes om att starta någonting eget och på gården stod en oanvänd flygelbyggnad.

– Så vi startade upp Lilla Spa, berättar hon.

Numera är spat i princip alltid fullbokat. Man tar emot både vanliga gäster och företagsevent à la konferenser, sommarfester och kickoffer. Dessutom arbetar man med företagshälsa där man behandlar anställda direkt på arbetsplatsen.

Sedan 2014 finns här även en pub och restaurang, som har öppet sommartid med uteservering, livemusik och ölprovningar. Cavan importerar de själva från Spanien och ölen bryggs på plats.

– Vid dåligt väder har vi 110 sittplatser inomhus, och utomhus har vi tillstånd för upp till 1 000 personer. Förra året hade vi som mest uppåt 650 personer samtidigt, då är det drygt 20 personer i personalen. Vår dotter Lisa spelar och sjunger med skön musik i bakgrunden, grillbuffén står uppdukad, kockarna står och grillar och wokar. Det är någonting jag rekommenderar alla att komma ut och uppleva.

I sommar kommer bland annat Östen med resten (29 juli) och Top Cats (26 augusti) till Blåbergen för att bjuda på livemusik. Dessutom bjuds det in till Cornelis Vreeswijk-kväll den 12 augusti. För fullständigt program se blabergen.com, och för biljetter se tickster.com.

(Visited 3 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Tö_nyhetsbrev
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.