Browsing Collection bjöd på en energirik start


Posted 2016-06-03 in Musik

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Metallsvenskan drog igång igår, för första gången på en torsdag. Ett av de första banden ut var punkrockarna i Browsing Collection från Skövde. Det kan kännas som en otacksam uppgift att gå på scenen kvart över sex på första festivaldagen, med endast ett fyrtiotal personer som hittat fram till den lilla Nikijascenen, men var det så märktes det inte från scenen.

 

Energin var påtaglig från bandet och trots lite problem med ljudet på sången i början hittade de snabbt in i ett skönt flow och avverkade ett knippe låtar som mixade såväl punkrock som klassisk hårdrock vidare till tyngre metal. Måhända skruvade en och annan av killarna längst fram på sig när Mimi Brander deklarerade att nästa sång handlade om killar som inte kan ta ett nej på krogen, men om så var fallet var det snabbt glömt. Istället bjöds det på melodier med hook och coola solon från Moa Lenngren som belönades med handklapp och headbanging från den fåhövdade publiken.

Dagen till ära hade bandet fått förstärkning av Madelene Joelsson på orgel och efter det inledande ljudproblemet skar Mimi Branders pipa genom luften som det mest självklara ljudet i världen. För undertecknad var bandet en ny bekantskap och vore det upp till mig skulle Browsing Collection erbjudas en bättre starttid till kommande år. Det här är ett band som förtjänar att upplevas av fler – spelglädjen och energin från scenframträdandet borde fler få uppleva.

(Visited 3 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.