Eric Saade lovar feststämning under jubileumsveckan


Posted 2015-07-24 in Musik

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Det är svårt att missa att Örebro har tagit på sig stora partyhatten i år. Höjdpunkten i stadens 750-årsfirande är jubileumsveckan, som pågår mellan 10 och 15 augusti. Den 14 augusti spelar Eric Saade på den för ändamålet uppbyggda scenen i Svartån framför slottet.

 

Eric Saades talang upptäcktes i en talangtävling i Helsingborg när han var tretton år och två år senare fick han sitt första skivkontrakt som medlem i pojkbandet What’s up. Sedan dess har han hunnit med att vara programledare på Disney Channel, medverkat på Ladies night och vunnit Melodifestivalen. Vi ringde upp honom för kolla läget inför konserten under jubileumsveckan.

 

Har du något speciellt planerat för Örebro eller är det ”business as usual”?
– Vi kör samma konsertproduktion oavsett var vi spelar, men man gör ju alltid några saker annorlunda vid varje spelning. Sedan är det förstås extra kul om det händer saker runt omkring konserten, som i detta fall.

 

Vad har du själv för erfarenheter av Örebro?
– Jag var där och spelade 2012 på … heter det Conventum? Jag minns i alla fall att det var en väldigt festsugen publik. Örebro är ju en studentstad och det bidrar nog till att det är en väldigt bra publik där.

 

Vad har du för planer den närmaste framtiden förutom turnén?
– Jag har hållit på med att skriva ny musik i ett år, så nu väntar jag bara på besked när låtarna ska släppas.

 

Örebro i alla ära, men har du någon drömspelning?
– Det finns så många drömspelningar. Men det är klart att sedan jag var liten har man ju hört mycket om Madison Square Garden. Så den stora drömmen är väl att få spela där någon gång.

 

Till sist, har du någon hälsning till Örebropubliken?
– Att hela Örebro kommer dit för det kommer att bli en riktig feststämning med fullt ös. Det kommer det i alla fall bli från min sida.

(Visited 3 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.