Faster Pussycat kommer till Örebro


Posted 2013-07-22 in Musik

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

De amerikanska sleazerockarna Faster Pussycat är för tillfället ute på Europaturné och nu på onsdag, 24 juli, stannar de till på Scandic Grand Hotel i Örebro. Det är Nikija Event som har lyckats klämma in en mellanlandning på bandets resa mellan spelningarna i Oslo och Köpenhamn.

 

Jovisst! På onsdag väntar en intim helkväll på Scandic Grand Hotel för alla sleazediggare när Faster Pussycat, med sångaren Taime Downe i spetsen, kommer på besök. Spelningen blev på kort varsel en del av bandets pågående Europaturné, där de nyligen varit i Oslo och Stockholm, för att efter spelningen i Örebro dra vidare mot Köpenhamn.

Faster Pussycat grundades av nyss nämnde Taime Downe, i Los Angeles 1986, och de har släppt fyra studioalbum där Wake Me When It’s Over från 1989 är det som har sålt allra bäst. Plattan innehåller bland annat låtarna Poison Ivy och House of Pain, som båda roterades flitigt i etern ”på den tiden då MTV faktiskt spelade musik”.

När MTV ett antal år senare började fasa ut musiken ur tablån hade också sleazrockens storhetstid tagit slut och det bidrog till att Faster Pussycat splittrades 1993. De återförenades igen 2001 och i den konstellation som nu är ute på Europaturné är Taime Downe den enda kvarvarande originalmedlemmen. Bandets senaste album släpptes 2009 i form av liveplattan Front Row for the Donkey Show.

För uppvärmningen står The Art från Australien, som har fått förtroendet att vara med under hela Europaturnén. Dessutom kommer Leap, som består av medlemmar från Örebro med omnejd, att bjuda på hårdrock à la 80-tal och modern heavy metal. Leap kan för övrigt också ses på Rockviken den 2 augusti.

Det är bara att bänka sig på främre raden och ta del av en svettigt kväll med tre band som samtliga krymper tidsspannet mellan 1986 och 2013 – åtminstone när det kommer till musik.

 

Dörrarna slår upp klockan 19 och första band går på scen klockan 20.

För mer info: http://nikija.se/site/archives/620

 (Visited 6 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.