Geoff Tate utan Queensrÿche


Posted 3 månader sedan in Musik

Dire Straits
Imorgon är nu

I januari gör den före detta Queensrÿchesångaren Geoff Tate tre akustiska konserter i Sverige. Den 26 januari står han på scenen på Frimis Salonger.

 

Geoff Tate har tillhört elitskiktet av hårdrockssångare i över 35 år. Han är främst känd som Queensrÿches sångare och han har medverkat på plattor som ”Operation: Mindcrime” och ”Empire”. Han har även gjort två soloalbum och ett tredje släpps nu i början av 2018.

Sverigeturnén kommer att vara akustisk och Geoff Tate kommer att backas upp av ett band med musiker från Irland, Skottland, Brasilien och USA. Det blir tre gitarrer, saxofon, träblås, säckpipa, percussion och en hel del annat. Fansen antecknar 26 januari och Frimis Salonger i Örebro som en av tre konsertplatser i Sverige. 27 januari spelar han i Trollhättan på Backstage Rockbar och 28 januari i Stockholm på Debaser Strand.

Geoff lämnade Queensrÿche 2012 för att fortsätta bandet med nya medlemmar. Men 2014 förlorade han rättigheten till namnet Queensrÿche och fortsatte då under namnet Operation: Mindcrime. Nu står han på helt egna ben och uppträder även under eget namn. Musikaliskt är det Geoff Tate gör under eget namn lite snällare än det som han levererade med Queensrÿche.

(Visited 6 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.