The Hawkins-Johannes: ”Jag vill lira överallt!”


Posted 7 månader sedan in Musik

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

En del rockband kan spotta ur sig ett par skivor om året, andra tar lite längre tid på sig. För The Hawkins har den nya skivan ”Ain’t Rock n Roll” inneburit en 2,5 år lång resa och nu längtar bandet efter att få komma ut och spela.

 

När jag träffar The Hawkins sångare Johannes Carlsson är det ganska exakt tre veckor kvar till releasen den 6 oktober. Dagen efter håller man en stor releasefest på Nivå, stället där de för ett år sedan säkrade skivkontraktet.

– Vi jagade bolag för att kunna släppa skivan och när vi skulle spela på Nivå under förra årets Live at Heart bjöd vi in Magnus på skivbolaget Gain. Han gillade vår spelning så efteråt tog vi kontakt igen och till slut blev det ett skivkontrakt. Magnus har varit jättebra att jobba med, berättar han.

Skivan var från början tänkt att vara en singel med två låtar.

– Men sen tänkte vi att nä fan, vi gör en hel platta.

Den första låten var klar redan i januari 2015 men resten har de jobbat fram sporadiskt sedan dess. Johannes är den som skriver låtarna och för honom har det varit viktigt att de ska bilda en slags helhet.

– Jag tänker verkligen album där man från den första till sista låten ska få en sammanhängande upplevelse. Låtarna handlar mycket om misslyckande, men också hur man tar sig upp igen. Jag tror att när man befinner sig i ett tillstånd av misslyckande så blir man lite mer kreativ. Befinner man sig på botten så har man mark att bygga på, filosoferar han.

Han preciserar låtarnas teman som misslyckande, död och – Grotesco. Jodå, du läste rätt. Spår nummer tre på skivan heter ”Frankie Boy” och är faktiskt inspirerad av humorgruppen Grotesco.

– De har en fantastisk sketch som heter Frankenstein som jag skrev en låt om, säger han och skrattar.

De fixade skivkontraktet på förra årets Live at Heart och i år var de tillbaka med två unplugged-spelningar. Det är tydligt att Johannes och bandet gillar festivalen och ser den som betydelsefull för band och artister på väg upp.

– Vi har bara bra erfarenheter från Live at Heart. Och sedan gillar jag hela grejen med att kunna gå runt och se en massa olika band under en helg. En festival där man får träffa branschfolk och andra artister att samarbeta med eller få influenser från. Trad.Attack! var helt magiska i år och det är kul att det blir olika typer av musik. Så Live at Heart har lett till väldigt mycket gott för oss.

 

Hur ser den närmaste framtiden ut?

– Nu vill vi ut och giga så mycket som möjligt. Vi har inte så mycket inbokat just nu men det kommer. Nästa år vill vi ut i Europa – Tyskland, Spanien och neråt. Mitt mål i livet är att lira i alla länder. Jag läste om en kille som hade besökt alla länder på jorden och det är en ganska häftig grej. Så mitt motto är att jag ska lira överallt.

 

Skivan släpps alltså den 6 oktober och dagen efter firar man med en stor releasefest på Nivå. Samma Nivå som man tog första stegen mot skivkontraktet på.

– Ja det blir lite som att sluta cirkeln. Jag hade faktiskt inte tänkt på det förrän du sa det, skrattar Johannes.

(Visited 6 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.