Party med Dan


Posted 5 månader sedan in Musik

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Senast Dan Reed var i Örebro var det som soloartist. I lördags hade han samlat hela Dan Reed Network för att bjuda in till party på Kulturhuset.

 

Kulturhuset (som tidigare hette Folkets Hus) beläget vid Järnvägsgatan i Örebro är en grymt underskattad konsertlokal som används alldeles för lite. Faktiskt. Personligen minns jag när biofåtöljerna revs ur Stora Salen på Folkets Hus/Kulturhuset någon gång sent 80-tal (har en av dessa bevarade) och att en rad efterföljande konserter då kunde arrangeras. Bland annat Ian Gillans soloprojekt utan de övriga medlemmarna i Deep Purple.

I lördags var det Dan Reed Network som intog scenen i Stora Salen. Bandet startades 1984 i Portland, USA och sålde fem miljoner plattor innan de gick skilda vägar 1993. 2013 återförenades bandet.
På scenen i lördags stod förutom sångaren Dan Reed även gitarristen Brion James, basisten Melvin Brannon II och trummisen Dan Pred. Ny i bandet är keyboardisten Rob Daiker.

För de som inte vet hur man som band skapar publikkontakt är ett studiebesök på nästan konsert med Dan Reed Network ett måste. Jisses vilken närvaro! Superproffsigt ut i minsta detalj. Och i mellansnacket fick president Trump några rejäla verbala råsopar.

Som avrundning på en alldeles utmärkt konsert gick Dan Reed, efter att ha bytt om, ut i publiken för att snacka och umgås. Så gör bara en artist som verkligen tar sin publik på allvar.

 

[nggallery id=111]

(Visited 4 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.