Rickard Söderberg på ingång


Posted 3 månader sedan in Kultur, Musik

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Den 27 januari kommer Rickard Söderberg,“Gaytenoren” som han även kallar sig, till Hjalmar Bergmanteatern med en personlig berättelse.

 

Från opera och musikal till pop och schlager – operasångaren Rickard Söderberg vågar sig på att sjunga de flesta genrer. Han debuterade som solist 1990 och har sedan dess sjungit med orkestrar över hela världen med musik av bland annat Beethoven, Mozart, Elgar, Mahler, Händel, Vivaldi, Hayden och många fler. Rickard är ursprungligen från Halmstad, men bor i Malmö och har under många år varit knuten till stadens operahus. 

Under de senaste 15 åren har han sjungit roller på de större operahusen – ibland annat i Danmark, Norge, USA, Kanada, Tyskland och Frankrike. Han har även varit med i åtta produktioner på Drottningholms Slottsteater.

Under de senaste åren har Rickard dock sjungit allt mer musikal, bland annat ”Evita” tillsammans med Charlotte Perrelli, ”Rebecca” med Nanne Grönwall och nu senast ”Dr Zjivago” tillsammans med Sanna Nielsen. 

Rickard är även en ivrig debattör som slåss för miljö-, genus- och kulturfrågor samt HBTQ-personers rättigheter. Nu är han på ingång till Hjalmar Bergmanteatern i en uppsättning i regi av Riksteatern. Närmare bestämt den 27 januari kan man höra honom berätta personligt om bakgrunden till några av hans mest omtalade debattinlägg. Föreställningen varar en timme och 15 minuter.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.