Rigmor Gustafsson Quartet i Stadsträdgården


Posted 2015-07-31 in Musik

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Rigmor Gustafsson är unik på den svenska jazzscenen. Tre av hennes album har sålt guld, ett enastående facit som värmländska Rigmor är alldeles ensam om. Och den 1 augusti kommer hon till Stadsträdgården.

 

När Rigmor 2005 belönades med sin första guldskiva för Close To You hade ingen sådan delats ut till en svensk jazzsångerska sedan 1991. Även den gången var det en värmländska som hedrades, Monica Zetterlund och albumet hette Varsamt.

Till albumet Alone with you som släpptes i september 2007, skrev Rigmor all musik och de flesta texterna själv, och hon producerade också tillsammans med mästerbasisten Lars Danielsson. Alone with you, gav dem en Grammis 2008 för bästa svenska jazzplatta.

Rigmors repertoar fick ytterligare dimensioner när hon 2010 gjorde sällskap med österrikiska Radio String Quartet Vienna. En unik stråkkvartett som rör sig helt fritt mellan olika genrer. Hon fångades av deras blandning, det klassiska-moderna, det rytmiska och improvisationerna. Detta resulterade i det gemensamma albumet Calling You.
Rigmor Gustafsson har hela världen som arbetsfält och turnerar frekvent med egen kvartett men framträder också som gästartist i större konstellationer. Hon har medverkat i i ett flertal tv-program både i Sverige och internationellt. Rigmor har också mottagit många priser genom åren och senast i november 2013 tilldelades hon det mest prestigefyllda svenska jazzpriset av alla; Kungliga Musikaliska Akademins Jazzpris.

Nu är Rigmor aktuell med det nya albumet When You Make Me Smile, hennes sjätte album på Tyska bolaget ACT. Det är inspelat tillsammans med Dalasinfoniettan och Eagle-Eye Cherry medverkar som gäst på en låt. Rigmor har skrivit merparten av skivans musik.

Rigmor Gustafsson Quartet är:

Rigmor Gustafsson – sång

Daniel Karlsson – piano

Martin Höper – bas

Chris Montgomery – trummor

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.