Spelstream samlar in pengar till välgörenhet


Posted 7 månader sedan in Kultur, Leva & Bo, Musik

Nollnitton online banner

Den 25 november genomförs en livestream där ett gänget bakom spelsajten Svampriket spelar skräckspel under 13 timmar för att samla in pengar till välgörande ändamål.

 

Initiativtagare är örebroaren, och tillika Totally Örebros spelskribent, Pim Ehrelind och vi tog ett snack med hen för att höra mer.

– Det började redan 2014 när jag gjorde en livestream med några vänner på min Youtubekanal. Vi hade väldigt roligt och jag kände att jag ville göra det igen i lite större skala. Nästa gång genomförde jag en stream i samarbete med United Screens och vi lyckades samla in 16 600 kronor till Friends. Jag låg på sjukhus för blindtarmsoperation bara någon dag innan sändningen men lyckades ta mig till Stockholm. Jag försökte att inte skratta så mycket för det gjorde väldigt ont.

I år genomför hen livestreamen tillsammans med Svampriket.

–Jag blev en del av Svampriket-redaktionen i början av året och sa att vi måste göra det här, och alla var ombord direkt. Egentligen hade vi tänkt att göra det i samband med Halloween men vi hade fullt upp med jubileumssändningen av vår 200:de podd så vi fick skjuta på det till den 25 november.

Temat blir precis som tidigare år skräckspel och på listan över spel hittar man titlar som ”Alan Wake”, ”Resident Evil 7” och ”Alien: Isolation”.

– ”Alien: Isolation” gick bra förra året så den kändes given att köra i år igen. Förutom oss i redaktionen kommer vi även att ha gäster som kommer från olika spelmedier och spelbranschen.

Årets insamling kommer att gå till den ideella föreningen Mind som arbetar med psykisk hälsa och stödjer människor i kris.

– Det var Tobbe på Svampriket som föreslog idén. Mind upplyser och informerar om psykisk ohälsa och har även telefonlinjer för äldre och föräldrar samt en linje för personer som går i självmordstankar.

Målsättningen med insamlingen är ambitiös och Pim hoppas att de ska nå åtminstone 50 000 kronor.

– Jag tycker att det är relativt realistiskt. Vi är fler personer bakom detta i år och Twitch kommer att placera oss på sin förstasida. Dessutom tror jag att våra gäster kan hjälpa till att locka fler tittare. Dessutom kommer vi att ha en del auktioner på Svamprikets webbsida med lite olika saker. Bland annat har Evil Within 2-utvecklarna lovat att bidra till auktionen.

Datumet för streamen är alltså den 25 november men insamlingen drog igång redan den 18 oktober. Hålltider för spelen hittar du här nedanför.

 

Hålltider för Svamprikets skräckafton

13.30 Introduktion
14.00 Year Walk
15.00 Alan Wake
16.00 Hellblade: Senua’s Sacrifice
17.00 White Day: A Labyrinth Named School
18.00 Little Nightmares
19.00 Hidden Agenda
20.00 Alien: Isolation
21.00 The Evil Within 2
23.00 Resident Evil 7
01.00 Amnesia: The Dark Descent
03.00 Avslutning

Mer information hittar du löpande på Skräckaftons Facebooksida.

(Visited 14 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.