Standup och trams med Omogna killar


Posted 2017-03-26 in Musik

Nollnitton online banner

Det var några år sedan de stod på scenen ihop senast. Den 9 maj kommer Patrik Larsson, Özz Nujen och Måns Möller till Konserthuset med sin show Omogna killar.

 

I showen kommer de tre komikerna blanda sketcher, standup och, efter vad det verkar, barnsligt trams. Och ska man gå efter vad Patrik Larsson säger behöver man få tramsa ibland som motvikt till allt tungt som händer runt omkring en. Ibland behöver man få vara lite omogen. Omogna killar som tema har de kört i olika upplagor under 2000-talet och även om innehållet förändrats har temat varit detsamma. Efter ett längre uppehåll har dock trion fått ihop sina scheman och kör nu en ny turné under maj månad.

– Vi körde mycket tillsammans för 8-9 år sedan med turnéer och julshower, så där här är en comeback. Augin (Damar, arrangör, reds. anm.) kom och sa att det var skitkul, varför kör ni inte igen? Sedan har det varit svårt att få ihop, alla har så mycket att göra men nu funkade det. Det blir lite som med Guns ‘n’ roses comeback. Fast Özz är mer sliten än Axl Rose förstås, säger Patrik Larsson.

Tanken med Omogna killar är att erbjuda en stunds flykt från allt jobbigt som händer runt om i världen.

– Vi tänkte att det är så mycket elände nu med mord och krig och sånt. Därför vill vi få folk att skratta och glömma allt i 90 minuter. Tänk om folk kan sjukskriva sig dagen efter på grund av skrattanfall? Vi vill ge en sån ventil så man orkar med allt. Vi tre gör så mycket olika saker annars, och ibland med allvar i botten, men det här ska bara vara roligt, berättar han.

Uttrycket omogna killar kan låta som något för grabbgänget, att tjejer inte har något att hämta, men där får jag mothugg från Patrik.

– Nej, det blir det absolut inte. Det är mer som roliga timmen deluxe. Omogna killar är ett skällsord men vi vill plussa för det. Nu när jag är 45, om någon vill kalla mig för omogen tar jag det som en komplimang. Men det ÄR lite omoget och då får man hoppas att folk vet om det när de kliver in i salongen. Man kan också säga att om man tycker att det är för omoget – då har man kommit helt rätt.

 

Jag läste en recension från 2008 där du beskrevs som gängets ”okändis”..?

– Där kommer det. Vrid om dolken bara.

 

Tänkte mest på att du kört många karaktärer genom åren, hur känns det att vara Patrik Larsson på scen?

– Det känns bra. Jag kommer ju från ståupp-scenen men det är roligt att få göra karaktärer och jag tycker att jag är ganska bra på det. Jag älskar att blanda och gör gärna olika karaktärer ett tag och sedan hoppar jag tillbaka till att köra standup. Nu har jag kört något jag kallar Taxisurr på Youtube med olika karaktärer som kör taxi. Jag gillar att blanda helt enkelt.

 

Vem är roligast bakom scenen?

– Jag (skratt).

 

Hur är det annars bakom kulisserna? Blir det mycket skratt och skämt er emellan?

– Det blir extremt mycket skratt. Man skämtar och retar varann men när det gäller showen är det dödsseriöst. Det är inte bara att gå upp på scenen och vara rolig, vi måste jobba hårt. Men det här är också en lyx. Som ståuppare är man alltid själv så att få göra en show med sina bästa kompisar är verkligen en lyx.

 

Precis som många andra i humorsvängen vittnat om tidigare är Örebro enligt Patrik en speciell stad att komma till. När vi pratar om staden kryper det dessutom fram att det faktiskt var här han gjorde sin debut.

– Jag har varit i Örebro många gånger bland annat med Karsten (Torebjer, galet danskt medium, red. anm.) på Strömpis och Kulturhuset, men det känns som att ni har en fin humortradition där. Jag fick faktiskt göra min debut på gamla Royal Arms och hade en jättebra kväll. Örebro är en schysst stad och örebroarna är positivt inställda till humor.

 

Är publiken svårare i någon del av landet? Det finns ju fördomar om att norrlänningar är sävliga, till exempel.

– Jag ska faktiskt upp till Östersund idag… men nej, det tycker jag inte. Det kan i och för sig vara trögt med biljettförsäljningen där upp ibland men när de väl sitter i salongen är de en fantastisk publik. Alla där uppe har 45 mil att åka men när man väl får in dem i salongen går det bra. Det man däremot får tänka på är att man kanske inte kan dra alla skämt överallt.

 

Omogna killar intar Örebro konserthus den 9 maj. Mer info om showen och biljetter hittar du på www.omognakillar.se.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Populär Läsning
 1. Bra Zoo har blivit ännu bättre

  Publicerad i Mode & Shopping 2016-07-11

 2. Bröderna Berglunds Hamnkrog

  Publicerad i Leva & Bo, Mat & Dryck 2016-07-27

 3. Vinöns värdshus

  Publicerad i Restaurang & Pub 4 månader sedan

 4. Vinön

  Publicerad i Leva & Bo 2013-04-08

 5. Spångberg och LaGaylia

  Publicerad i Musik 2017-04-23

 6. Örebro slott

  Publicerad i Leva & Bo 2013-04-08

 7. Då tänker jag på Sigrid

  Publicerad i Kultur 2013-04-03

 8. Örebroaren: Kenny Nordh

  Publicerad i Nöje 2013-02-06

 9. PS lycka till ikväll

  Publicerad i Kultur 2013-07-07

 10. Charlotte Perrelli är dansband, schlager och jazz

  Publicerad i Musik 2012-12-20

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Starta Eget-dagen 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.