Tokgarv med Emma Knyckare och Simon Svensson


Posted 2013-11-05 in Musik

Emma Knyckare och Simon Svensson. LOL.

Två av Radiosveriges roligaste röster, Emma Knyckare och Simon Svensson, tar under den kommande månaden klivet ut ur radioetern och åker på turné med sin stand up-föreställning LOL. På fredag, 8 november, är det turnépremiär på Örebro kårhus.

 

Emma Knyckare och Simon Svensson har under de senaste åren kommit att bli två av Sveriges Radios mest välkända röster när det kommer till humor- och satirprogram. Har du någon gång rattat in P3 och lyssnat på program som Morgonpasset och Tankesmedjan har du med största sannolikhet också hört någon av dem, eller kanske till och med båda två, agera programledare.

– Jag har på sätt och vis alltid följt efter Simon. Först var han programledare för Morgonpasset och när jag tog över som programledare där gick han vidare och blev programledare för Tankesmedjan. Nu är jag programledare för Tankesmedjan och Simon gör andra saker, som podprogrammet Veckans viktigaste intervju där han intervjuar olika makthavare. Sedan har ju båda två gjort en hel del stand up också, berättar Emma Knyckare.

Det är alltså två relativt rutinerade komiker som nu drar ut på stand up-turné. Någon större vana av turnélivet är det dock ingen av dem som har.

– Det här blir den första turnén för oss båda och det kommer ju bli lite annorlunda jämfört med hur det är att göra ett vanligt stand up-gig. Nu får vi 40 minuter var på scenen och det är ganska mycket. Det ska bli spännande att testa på. Dessutom ska det bli kul att besöka alla olika städer under turnén, konstaterar hon.

Beslutet att de faktiskt skulle ge sig ut på en ordentlig turné tillsammans har till stor del vuxit fram tack vare Emma och Simons mångåriga och täta samarbete.

– Vi har alltid haft väldigt roligt när vi har jobbat tillsammans. Våra huvuden funkar bra ihop, även om vi är varandras raka motsatser på många punkter. På det sättet kommer det nog bli två ganska olika framträdanden och förhoppningsvis gillar man oss båda, säger Emma Knyckare.

Turnépremiären äger rum på Örebro kårhus nu på fredag, 8 november, och därefter blir det ungefär tio stopp till runt om i Sverige. Föreställningens namn, LOL, anspelar givetvis på chatspråksförkortningen för Laughing Out Loud och förhoppningen är att bjuda publiken på en riktigt ”lollercoaster” med hög skämttäthet och många tokgarv.

– Nu kan jag visserligen bara tala för mig själv och det har ju blivit en hel del funderingar kring hur jag ska sätta ihop det, men jag kommer att vara mycket personligare än vad jag brukar vara. Tidigare har det varit mycket politiska skämt och ”skämt-skämt” från min sida, nu vill jag testa något nytt och utgå ifrån verkliga händelser som jag själv har upplevt. Eftersom både jag och Simon jobbar med satir är man ju van vid att det är någon annan som får ta smällen. Den här gången kommer jag att få en hel del smällar själv, säger hon.

Förutom att Emma Knyckare nu alltså kommer till Örebro för att roa de stora publikmassorna bär hon också på en viss nyfikenhet när det kommer till hur Örebros stadsbild ser ut.

– Jag var på mina första riktigt bra fester i Örebro när jag var tonåring, men det var ju väldigt längesen nu, så det ska bli roligt att komma tillbaka och se om de har lyckats bygga upp stan sedan dess.

 

Biljetter till föreställningen kan köpas på Ticnet.

(Visited 88 times, 1 visits today)
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Skip to toolbar