Vincent Jedselius på Närke Kulturbryggeri

Text & Bild: Ulf Hjelting
Posted 3 månader sedan in Musik, Nöje

Vincent Jedselius

Han är född i Sundsvall, men uppväxt i Fagersta. Sedan början av året bor Vincent Jedselius i Örebro och den 16 november uppträder han med band på Närke Kulturbryggeri.

 

Vincent Jedselius musik doftar påtagligt av reggae.

– Det stämmer nog. Det finns en hel del reggae på mins första två plattor. Americana blues och reggae. Allt kan bero på min bakgrund där jag lyssnade mycket på hip hop när jag var yngre.

Han är född i det han och hans släkt kallar för södra Lappland – Sundsvall, men när han var två år blev det flytt till Fagersta.

– Det är därifrån all musik och alla texter hämtas. Från barndomens bruksortsmiljö.

Det blev mycket hip hop under uppväxten, men det fanns även en styvfar som introducerade Vincent för Cornelis Vreeswijk och Stefan Demert. Texter skrevs, men ingen musik.

– Jag hade verkligen inga tankar alls på att börja spela.

Men efter en resa till Nya Zeeland 2008/2009 ändrades allt. Gitarren plockades fram och texter tonsattes. Efter musikstudier vid Ingesunds Folkhögskola utanför Arvika spelades första plattan in 2012. 2013 släpptes ”Åka tåg för lånande pengar”.

Under augusti har en mindre turné avverkats till Östersund, Fagersta, Gävle och Sundsvall. I december 2017 släpptes EP:n med namnet ”Första” och nu har singeln – ”Åmänningen” – släppts och finns redan på Spotify.

Till spelningen på Närke Kulturbryggeri kommer Vincent Jedselius tillsammans med munspelaren Peter Edgren, basisten Pelle Mellberg och Peps Perssons före detta gitarrist Lennart Söderlund.

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Ready Bet Win MPU 2019
Örebro vinmässa 2019 MPU
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Skip to toolbar