Årets Företagare i Örebro 2017


Posted 6 månader sedan in Näringsliv

Nollnitton online banner

I september utsåg Företagarna Ann-Christin Bergstedt, Nemax Miljöhanterings vd och ägare, till Årets Företagare i Örebro. Hon fick därmed också delta vid riksfinalen i Stockholm.

 

Nemax Miljöhantering startade 1991 samlade från början in och hanterade blybatterier, men med ökad miljömedvetenhet och ändrad miljölagstiftning har arbetsfältet ökat.

– Vi hanterar farligt avfall av olika typer, bland annat sådant som kan vara skadligt för människor och miljö, brandfarliga ämnen och ämnen som kan vara cancerframkallande, berättar Ann-Christin Bergstedt.

I september utnämndes hon till Årets Företagare på Företagarnas gala, med motiveringen ”Med ett medvetet val att utgå från Skoftesta Gård i Lekebergs kommun signalerar Nemax en hög trovärdighet kring miljöhantering och arbetar målmedvetet och fokuserat för en god miljö och hållbar utveckling samtidigt som kundens verksamhet och behov står i fokus”.

– Det var verkligen jätteroligt att bli utnämnd, och också att få åka på den stora galan i Stockholm som gick av stapeln i oktober. På dagen var det väldigt intressanta föreläsningar och sedan galamiddag i Blå Hallen på kvällen, berättar Ann-Christin Bergstedt.

Förutom själva hanteringen av farligt avfall, vilket man sköter inom en radie av 25 mil, erbjuder Nemax Miljöhantering också miljörådgivning för att göra det lättare för företag att följa miljöförordningar och lagar.

– Priset påverkar inte vår framtida strategi, utan vi ser det som en bekräftelse på att vi gör rätt. Det har också ett väldigt stort marknadsvärde och det har tillkommit kunder som fått upp ögonen för oss efter utnämningen, berättar Ann-Christin Bergstedt.

(Visited 13 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.