Christian Lacroix och Bemz i samarbete om Ikeaöverdrag


Posted 2015-10-22 in Mode & Shopping, Näringsliv

Nollnitton online banner

Det världsberömda franska designhuset Christian Lacroix har gjort sitt första svenska designsamarbete någonsin. Det är Bemz, som säljer designade sofföverdrag till Ikeamöbler, som är samarbetspartnern.

 

För första gången någonsin gör Christian Lacroix ett designsamarbete med ett svenskt företag. Christian Lacroix introducerar sitt tyg Jardin Exo’chic Mediterranée i Bemz Limited Edition Designer-Curated Collection, en jubileumskollektion som tagits fram som en del av Bemz tioårsjubileum.

Jardin Exo’chic kommer från Belles Rives kollektionen, som bjuder på en resa genom några av de mest kända hemmen och personligheterna i den franska Rivierans historia och Monte Carlos botaniska trädgårdar. Det kan beskrivas som en utsökt, exotisk digitaltryckt palmskog i vackra blå färger, i lyxigt bomullstyg.

– Bemz ger människor möjlighet att ändra stil och stämning i hemmet på ett enkelt sätt. Jag älskar att kunna leka med tyger, färger och texturer för att matcha min personlighet. Bemz idé är lysande och jag är väldigt glad över att delta i detta samarbete, säger Sacha Walckhoff, kreativ chef på Christian Lacroix.

Förutom att lansera ett nytt tyg till Bemz kollektion har Sacha även skapat en personlig look på en Ikeasoffa. Sacha valde att klä en Söderhamnssoffa i Jardin Exo’chic och matchade med randiga överdrag på soffans armstöd. Till det valde han röda, svartrandiga och barockinspirerade kuddfodral.

– Jag älskar att skapa intressanta möten, att mixa gammalt med nytt, starka färger med neutrala, och stora namn med okända designers. När man lyckas blir resultatet ofta helt fantastiskt. Jag valde det underbara blå Jardin Exo’chic tyget, eftersom det påminner mig om en vacker sommardag. Jag mixade det med ränder och grafiska mönster från Bemz kollektion för att skapa energi och styrka, säger Sacha Walckhoff.

Bemz har arbetat med många designers under åren, från välkända varumärken som Designers Guild och Marimekko, unga svenska designföretag som Littlephant och Lisa Bengtsson, till 1900-talets svenska designklassiker som Stig Lindberg, Viola Gråsten och Göta Trägårdh.

– Vi är verkligen stolta över att lansera detta designsamarbete med det designhuset Christian Lacroix som en del av vårt tioårsjubileum. Detta samarbete gör det möjligt för människor att förvandla sin vanliga Ikeasoffa till en designerpjäs, säger Lesley Pennington, Bemz grundare och vd.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Populär Läsning
 1. Bra Zoo har blivit ännu bättre

  Publicerad i Mode & Shopping 2016-07-11

 2. Vinön

  Publicerad i Leva & Bo 2013-04-08

 3. Bröderna Berglunds Hamnkrog

  Publicerad i Leva & Bo, Mat & Dryck 2016-07-27

 4. Vinöns värdshus

  Publicerad i Restaurang & Pub 4 månader sedan

 5. Spångberg och LaGaylia

  Publicerad i Musik 2017-04-23

 6. Örebro slott

  Publicerad i Leva & Bo 2013-04-08

 7. Då tänker jag på Sigrid

  Publicerad i Kultur 2013-04-03

 8. Örebroaren: Kenny Nordh

  Publicerad i Nöje 2013-02-06

 9. PS lycka till ikväll

  Publicerad i Kultur 2013-07-07

 10. Charlotte Perrelli är dansband, schlager och jazz

  Publicerad i Musik 2012-12-20

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Starta Eget-dagen 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.